Град под Рудником ускоро добија још један вртић

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац заједно са својим сарадницима данас је обишао радове на изградњи дечјег вртића у Невадама, објекта број три ПУ „Сунце“. У питању је још један велики капитални објекат који се финансира из средстава општинског буџета.

-Ја сам пресрећан што ће од Нове године сва деца имати места у вртићима горњомилановачке ПУ „Сунце”. За то смо се борили свих ових година, успели смо да направимо добар пројекат, да решимо имовинске односе и купимо непходан плац за изградњу новог вртића, завршимо тендерску докментацију и да започнемо радове. Велики потпорни зид је потпуно завршен, очекујемо да темељи буду готови до четвртка и након тога крећемо са зидањем самог објекта. Динамика радова је за сада добра и пратићемо даље да не би долазило до пробијања рокова, бићу све време присутан на терену, како би пратили радове и кренули са набавком намештаја за вртић и како би у радове била уклопљена и реконструкција постојећег објекта. План нам је да током летње паузе, када деца не буду ту, реконструишемо постојећи објекат, да заменимо кров, столарију и да обновимо фасаду. Тако да када све буде завршено имаћемо један потпуно нов комплекс вртића са два дечија игралишта и великим паркинг простором за запослене у вртићу и родитеље деце. Завршетком радова очекујем да више нећемо имати листе чекања у ПУ „Сунце” за сву нашу децу – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине.

Капацитет вртића је 250 места што ће у потпуности задовољити потребе родитеља за упис малишана у вртиће на подручју града под Рудником.

Previous Златна медаља „Таковски устанак“ за министарку Ирену Вујовић