Gradimo mostove saradnje u tradiciji i kulturi izmedju prijateljskih opstina Starše iz Slovenije i Gornjeg Mianovca iz Srbije

Opštinska delegacija opštine Gornji Milanovac u sastavu predstavnika opštinske uprave, mesne zajednice Srezojevci i vatrogasne jedinice u Gornjem Milanovcu, kao i mladih iz naše opštine, boravili su povodom opštinskog praznika opštine Starše 31.maja u trodnevnoj poseti ovoj prijateljskoj opštini u Sloveniji.
Tokom bogatog programa proslave, naši predstavnici su prisustvovali svečanoj sednici, uručenju svečanih opštinskih priznanja, prezentaciji Evropske unije kroz različite vidove radionica i predavnja. Mladima iz opštine Gornji Milanovac predstavljen je program Evropske mobilnosti za mlade kroz različite opcije razmene studenata. A kada je reč o starijim osobama, kroz prezentaciju pod nazivom „Zajedno možemo“, saznalo se o načinu brige o starima, njihovom zdravlju i penzionoj reformi u Sloveniji.
Prilikom nedavnog dolaska opštinske delegacije Starše u posetu Gornjem Milanovcu, povodom Dana opštine, predsedniku Milisavu Mirkoviću je najavljeno da će opštinu Gornji Milanovac donirati vatrogasno društvo „Trniče“ sa jednim vatrogasnim vozilom za prevoz vatrogasaca sa kompletnom opremom za intervencije, a da će se preuzimanje izvršiti u opštini Starše za njihov opštinski praznik. Tako je svečana primopredaja ovog vozila izvršena u Staršeu, a vozilo se već nalazi u službi gornjomilanovačke vatrogasne jedinice.
Podsećamo da su opština Gornji Milanovac i opština Starše prošle godine potpisali sporazum o saradnji pri programu Evropa za državljanje, a svrha ove saradnje je da se zajednički interesi obe opštine integrišu u održivu zajednicu sa ciljom razmene iskustava i vrednosti.

Previous Počele pripreme za donešenje budžeta za 2014.godinu