Грађевинска сезона и даље траје

Грађевинска сезона на подручју општине Горњи Миалновац и даље траје. Ради се како на инфраструктурним објектима тако и на изградњи путне инфраструктуре. Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, заједно са сарадницима обишао је данас радове на асфалтирању пута у Месној заједници Луњевица.

Општина Горњи Милановац заједно са мештанима Луњевице асфалтира деоницу некатегорисаног пута. Дужина пута је 640 метра, а вредност ове инвестиције је око 3.500,000,00 динара. Захваљујем се мештанима који су учествовали у финансирању радова, 25% од укупног износа издвојили су мештани Луњевице док је 75% издвојено из локалног буџета. Оно што је значајно, није ово једини  путни правац који смо урадили у Луњевици. У последње четири године доста тога смо успели да завршимо у овом делу општине.  Данас у разговору са мештанима, када су у питању потребе овдашњег становништва, дошли смо до закључка да је један од приоритета осветљење. Могу рећи да ћемо веома брзо кренути у реализацију тог дела посла, чиме ћемо омогућити и мештанима и деци да се пријатније осећају, не само на путу до школе, већ и у вечерњим сатима када путују до града, редовним градским превозом. Желим свима да се захвалим на одличној сарадњи са општином Горњи Милановац. Наставићемо пуном паром све што можемо да урадимо- ми ћемо и урадити, трудићемо се да свима изађемо у сусрет – рекао је Ковачевић.

Председник се осврнуо и на то колико је још путних праваца планирано да се уради до краја године.

 –До краја сезоне још три путна правца ће бити реализовна, тако да полако приводимо крају једну веома успешну грађевинску сезону. Мислим да је ово рекордна година укључујући све инфраструктурне објекте на којима радимо. Да напоменем да су радови на изградњи затвореног базена у завршној фази. Ускоро започињемо радове на изградњи новог вртића који је капацитета 250 места. Радови на приступној саобраћајници теку веома добро, према пројектној документацији завршетак радова ове саобраћајнице биће у јуну 2024.године рекао је председник Ковачевић.

 Од радова на изградњи путне инфраструктуре очекују нас радови на реконструкцији Таковске улице, као и   изградњи кружног тока „код Идее“- закључио је Ковачевић.

Previous Софија, Есма и Анђела представљају Милановац на овогодишњем такмичењу „Србија у ритму Европе“