Eng

Es

It

Sp

Грађевинска сезона на Руднику у пуном јеку

Грађевинска сезона на Руднику у пуном јеку

Прва фаза радова на изградњи Визиторског центра је завршена. Одрађени су груби грађевински радови на изградњи подрума и приземља објекта. Укупна вредност изведених радова је 10 милиона 428 хиљада и 408 динара. За другу фазу, Министартсво трговине,туризма и телекомуникација одобрило је значајна средства..

-Јавна набавка за другу фазу радова на Визиторском центру на Руднику расписана је данас. За ову намену Министартсво трговине, туризма и телекомуникација определило је 8 милиона динара, а другом фазом радова биће обухваћена израда поткровља, укровљавање објекта, постављање подних плоча и преградних зидова у приземљу, као и комплетне спољне столарије – каже Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за инфраструктуру и саобраћај.

У току је и прва фаза радова на изградњи отворених базена недалеко од самог Визиторског центра, која подразумева припремне земљане радове, затим бетонске, армирачке и хидроизолатерске радове. Вредност радова је око 24 милиона динара, обезбеђених из средстава локалне самоуправе а рок за завршетак прве фазе је 15. јануар следеће године, Извођачи су фирме SET doo i IN Tehnik из Шапца заједно са предузећем HG Hidro.

-Обишао сам данас радове и пренео одговорним лицима и шефу градилишта своје незадовољство због затеченог броја радника, али су ми рекли да ће динамику постићи у наредним данима и испоштовати задате рокове. Предвиђено је да радови буду завршени до 15. јануара, али бићу задовољан и ако буду завршени до краја јануара, имајући у виду да има још доста радова које треба урадити, попут страница великог и малог базена, затим објеката који су предвиђени (тушеви, свлачионце, шанк на отвореном) и све што треба да садржи један овакав комплекс –рекао је Дејан Ковачевић, Председник општине.

Према Ковачевићевим речима у јануару ће бити расписан тендер за другу фазу радова , како би средином следеће године комплетан простор био завршен.

-Значајно је да знају мештани Рудника, да ћемо урадити комплетно партерно уређење, прилазне путеве базену, много шире него што је то данас. Урадићемо две коловозне траке, а дали смо примедбу и на мали паркинг простор који је пројктант предвидео, с тим што ћемо покушати и тај проблем да превазиђемо. Веома је битно то што ће након изградње Визиторског центра и базена, Рудник постати ново туристичко место на мапи Србије и Европе а ово је почетак спровођења нашег плана да вратимо Руднику сјај који заслужује да има – закључио је Ковачевић.

-Паркинг је уредило Јавно предузеће за изградњу, по налогу Општинске управе и средствима буџета општине Горњи Милановац. Према пројекту, радове су урадили у рекордном року и овим путем се захваљујем ЈП за изградњу и директору Божидару Вучетићу што су успели све да заврше на време и поред свих недаћа које су нас задесиле, али и поред елементарних непогода на чијем санирању су екипе предузећа биле максимално ангажоване – нагласио је Ковачевић.

Previous Улица Вука Кaраџића пуштена у саобраћај

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I