Eng

Es

It

Sp

Улица Вука Кaраџића пуштена у саобраћај

Улица Вука Кaраџића пуштена у саобраћај

Реконструисана улица Вука Караџића у Горњем Милановцу данас је званично отворена за саобраћај, а присуствовали су Дејан Ковачевић председник општине, Бранко Мартиновић, помоћник председника за саобраћај и инфраструктуру и Божидар Вучетић, директор ЈП за изградњу.

Ковачевић је истакао да је веома задовољан новим изгледом улице, булеварског типа, прве у Горњем Милановцу где је повећан проток саобраћаја а смањена саобраћајна гужва.

– Вредност радова је нешто више од 35 милиона динара а обухваћени су коловози, разделно острво, пешачка стаза, осветљење, као и зелени појас око саобраћајнице. Похвалио бих компанију “Свин”, извођача радова јер је посао веома квалитетно и добро урађен. Веома је значајно што смо добили простор поред саме саобраћајнице где ћемо успети да изменом генералног урбанистичког плана дозволимо градњу у наредном периоду како бисмо наставили низ стамбених објеката који имамо, све до саме Железниче улице.- истакао је Ковачевић.

Према речима Председника општине, овај део града добија потпуно нови изглед, у питању је готово сам центар града а већ деценијама запуштен.

-Препознали смо то као проблем и решавамо. Глибића поток који се овде налази је делимично зацевљен, а одрадићемо и комплетно зацевљење све до компаније “Хелиос”.Са друге стране налази се комплекс Опште болнице који је у реконструкцији, добиће ново партерно уређење и нове објекте унутар круга, тако да ће ово бити јако атрактивно уже градско језгро. Изглед овог дела града за само пар месеци је значајно промењен а у наредном периоду, изградњом стамбених зграда биће потпуно непрепознатљив.

Јавно комунално преузеће ради на изради пројекта за надкривање Зелене и Робне пијаце, што ће допринети бољим условима рада закупаца али и лепшем изгледу.

Уз реконструисану улицу уређен је и паркинг са 40 паркинг места што ће значајно растеретити овај део града када је паркирање у питању, а да ли ће бити довољно места видеће се у наредном периоду. Закупци тезги на Пијаци такође имају потребу за паркинг местима. Ковачевић каже да ће покушати у сарадњи са ЈП за изградњу да им се изађе у сусрет, ако буде требала да се мења Скупштинска одлука, то ће и бити урађено, јер је циљ локалне самоуправе да сви који раде и привређују имају могућност да паркирају возила када долазе на посао, а посебно људи који раде на пијацама и имају потребу да довозе робу. Нови паркинг припада зони II, а цена за сат времена биће 20 динара, целодневна карта је 159, а за станаре зграда и власнике локала месечна, повлашћена претплата наплаћиваће се 699 динара. Наплата почиње 1. децембра а до тада је коришћење бесплатно.

-Паркинг је уредило Јавно предузеће за изградњу, по налогу Општинске управе и средствима буџета општине Горњи Милановац. Према пројекту, радове су урадили у рекордном року и овим путем се захваљујем ЈП за изградњу и директору Божидару Вучетићу што су успели све да заврше на време и поред свих недаћа које су нас задесиле, али и поред елементарних непогода на чијем санирању су екипе предузећа биле максимално ангажоване – нагласио је Ковачевић.

Завршетком радова на реконструкцији улице Вука Караџића, стављена је тачка на више него успешну сезону када је инфраструктура на подручју горњомилановачке општине у питању, без обзира што се цело друштво налазило и налази се у ванредној ситуацији због вируса. До краја године биће завршен крак улице Мише Лазића и уређење паркинг простора на Руднику, иза зграда у центру варошице. Завршена је јавна набавка за изградњу улице Драгише Николића, изабран је извођач а радови ће почети на пролеће.

И за 2021. годину локална самоуправа има више него амбициозан план, означена је као развојна година, као година у којој ће се поред инфраструктурних радити и други веома значајни објекти.

Previous Подаци су забрињавајући, неопходно поштовање мера и строжија контрола

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I