Eng

Es

It

Sp

Инвеститори заинтересовани за нову индустријску зону

Инвеститори заинтересовани за нову индустријску зону

Како се ближи крај изградњи аутопута, све је више потенцијалних инвеститора који се отворено интересују за локацију и могућности које нуди будућа индустријска зона „Срчаник“ у Клатичеву, која се простире на око 32 ha површине.

Председник општине Милисав Мирковић је јуче угостио прву званичну представничку делегацију страних инвеститора из Кине, на челу са госпођом Xia Xianfang и господином Gu Jingom, генералним и извршним директором пословног конзорцијума привредника из Шангаја, који су исказали озбиљно интересовање да инвестирају у индустријску зону Срчаник. Гости из Кине били су у друштву представника компаније BIG world, чијом љубазношћу је Општина Горњи Милановац и добила шансу да се представи инвеститорима.

Кинески инвеститори исказали су решеност да о инвестирању у Србији преговарају директно са представницима локалних самоуправа јер на лицу места желе да стекну прави увид у предности локалних капацитета и започну послове само у срединама у којима могу остварити отворену и фер сарадњу са локалном влашћу.

Састанку је претходила размена информација инвеститора о намерама и комплетне презентације Општинске управе о могућностима, предностима и условима инвестирања у овој зони, након чега су представници Шангајских привредника одлучили да посете Горњи Милановац и на лицу места погледају локацију предвиђену за будућу индустријску зону.

Представници Шангајске делегације истакли су да имају намеру да инвестирају у изградњу једног модерног инустријског парка. Почетна површина планираног парка би била око 30 хектара, обухватила би двадесет до двадесетпет производних погона различитих величина као и централни управни, складишни и диструбутивни простор. Планирано је да се по окончању прве фазе зона даље шири. Погони који су планирани у првој фази су: фабрика Лед сијалица, школске галантерије, електро мотоцикала, топлотних пумпи и соларне јавне расвете.

Присутно је и интересовање делегације инвеститора за локалне производе због чега су, током свог првог боравка у Србији остварили сарадњу са пар, не толико познатих, али врло квалитетних приватних предузећа, углавном у производњи хране. Будући да инвеститоре из Кине интересује првенствено квалитет, а не сама величина бренда, то даје шансу и нашим произвођачима да на основу квалитета пласирају своје производе и остваре перспективну пословну сарадњу.

      

Председник општине је госте из Кине одвео у обилазак локације где је планирана индустријска зона, уз упознавање са природним и културним вредностима нашег краја. Упркос киши, наши гости из Шангаја пренели су у обраћању Председнику општине изузетне утиске који носе из наше општине, пре свега због чистоће и природне лепоте и истакли да је код одлучивање о склапању сарадње од значаја и сам друштвени амбијент локалног партнера. Они своје компаније виде не као фабричке кругове већ окружења у којима се живи, ради и проводи квалитетно време услед чега инсистирају на зеленилу и хуманизацији простора. Занимљиво је да кинески инвеститори имају концепт централизоване зграде управе, паркинг и простора за исхрану у срцу индустријске зоне иако у њој треба да ради више независних компанија. На тај начин се постиже боље искоришћење зоне и смањују трошкови свих компанија које би у њој пословале.

О свим наредним контактима и унапређењу сарадње, општина Горњи Милановац обавестиће благовремено јавност, за сада извесна је још једна посета инвеститора и то представника компанија које су директно показале интересовање за Срчаник.

Previous Краљици спортова заслужено место у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I