Eng

Es

It

Sp

Краљици спортова заслужено место у Горњем Милановцу

Краљици спортова заслужено место у Горњем Милановцу

Јуче је у Општини Горњи Милановац одржан радни састанак на коме је заменик председника Општине Мирослав Миловановић угостио генералног секретара Атлетског савеза Србије Слободана Бранковића, а поводом предстојеће сарадње на реконструкцији атлетске стазе на стадиону СД Таково у Горњи Милановац. Сарадња је иницирана уз помоћ Светислава и Слободана Павловића из Београда иначе пореклом горњомилановчана и заљубљеника у атлетски спорт, а у њу су активно укључени и Миливоје Урошевић, доајен атлетике у нашем граду из АК Таково, Владимир Симић директор Хелиос групе, као и директор јавног предузећа Спортско рекреативни центар Милета Богдановић, председник и секретар Спортског савеза Општине и представник Одељења за комунално стамбене послове и урбанизам Општинске управе.

Сарадња с намером уређења и проширења атлетске стазе у Горњем Милановцу започета је пре месец и по дана када је извршена инспекција на стадиону СД Таково од стране овлашћеног вештака којим је констатовано да сама локација и постојећа стаза имају потенцијал, да би се уз одговарајући пројекат могле унапредити и добити нови сјај.

На јучерашњем састанку договорено је да се конципира пројектни задатак на основу којег ће Атлетски савез израдити идејно решење будуће реконструкције са предмером и предрачуном радова, а упоредо ће се радити на решавању имовинских односа ради прибављање ваљане грађевинске дозволе.

Следећи састанак уприличиће се када Идејно решење буде готово, како би се разговарало о изради Главног пројекта реконструкције, извођењу радова и моделу финансирања овог подухвата.

Горњи Милановац ће добити нову модерну атлетску стазу са осам трака за трчање и коначно се одужити Краљици спортова која је у нашој општини изнедрила пуно успешних спортиста, иако помало стављена у крај последњих година.

Previous Предлози за награду „Таковски устанак“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I