„Ispovest narkomana“

„Ispovest narkomana“ naziv je predavanja danas održanog za gornjomilanovačke srednjoškolce u svečanoj sali Gimnazije „Takovski ustanak“, a u organizaciji grupe građana Mladi Milanovca, Gimnazije i opštinske Kancelarije za mlade.
Uopšteno o temi narkomanije uz prateći prikazani video sa ispovešću jednog narkomana, govorio je psiholog Luka Perišić budući najmlađi doktor u Srbiji.
Perišić je mladima predočio na koji se način počinje u korišćenju narkotika, koje su vrste i negativne posledice pri konzumiranju, iskustva asocijalizacije u društvu, rigorozne metode lečenja i sve to na jedan razumljiv način za omladinu kroz puno ličnih primera i iskustava prijatelja i saradnika u okruženju koji su podlegli narkoticima.
Obzirom da je sala bila prepuna i da je predavač zadržao pažnju govoreći više od jednog sata na temu narkomanije, govori o zainteresovanosti mladih da saznaju što više o ovoj temi. Predavač je svestan da u današnje vreme internet i druga savremena tehnička pomagala omogućavaju svakodnevno ažuriranje i dostupnost mladima mnogobrojnih informacija vezanih za ovu temu. Međutim, Perišić je danas srednjoškolcima skrenuo pažnju i da je bitno da se proveravaju izvori pojedinih informacija koje se plasiraju internetom i putem medija, na primer prilikom objava da se neke vrste narkotika i slično koriste u medicinske svrhe, dopinge i druge teme koje se neprovereno i ponekad neosnovano plasiraju u medijima.
Takođe, predavač je na samom kraju pozdravio akcije i aktivnosti svih udruženja i pojedinaca koji se bave problemom narkomanije, kao što je bila današnja, pri tom predloživši mladima da stupe u kontak sa tim udruženjima, psiholozima po školama i drugim relevantnim institucijama, kako bi prijavili, pa i anonimno, neke promene u društvu ili kod svojih prijatelja ukoliko su u dodiru sa narkoticima, da bi se takvima pomoglo na vreme.

 

Previous Izabrano novo rukovodstvo ovogodišnjeg Đačkog parlamenta Gornjeg Milanovca