Izjašnjavanje za samodoprinos

HOĆE LI GORNJI MILANOVAC NASTAVITI TRADICIJU SAMODPRINOSA?
Na području opštine Gornji Milanovac počelo izjašnjavanje za uvođenje samodoprinosa u novcu za naredni petogodišnji period

Predlogom odluke o uvođenju samodoprinosa u novcu na području opštine Gornji Milanovac, koji je utvrdila Skupština opštine, utvrđeno je da se uvodi samodoprinos u novcu za građane koji imaju izborno pravo i prebivalište na području opštine Gornji Milanovac, kao i za građane koji nemaju izborno pravo i prebivalište na području gornjomilanovačke opštine ako na tom području imaju nepokretnu imovinu čiji će se uslovi korišćenja poboljšati sredstvima samodoprinosa.
Gornji Milanovac ima pola veka dugu tradiciju samodoprinosa. Tim sredstvima izgrađeni su mnogi kapitalni objekti (poput vodosistema „Rzav“, gasifikacije, sportskih hala, nekoliko škola…), ali i objekti koji se ne mogu nazvati kapitalnim, mada su od vitalnog značaja za život stanovnika opštine Gornji Milanovac, pre svega na planu infrastrukture (putevi, vodovodna mreža, kanalizacija…).
Samodoprinosom građani pojedinačno ne izdvajaju velika sredstva, ali u ukupnoj sumi vrednost samodoprinosa je od izuzetnog značaja – pogotovu u trenutku kad je značajno smanjen transfer sredstava iz Republike.
Izjašnjavanje građana za uvođenje samodoprinosa trajaće od 14 – 30.avgusta 2009.godine.

Samodoprinos 2009 – Plakat
Samodoprinos 2009 – Flajer

Samodoprinos 2009 – Predlog odluke o uvođenju samodoprinosa

 

Previous Opština Gornji Milanovac 17.put nagradila najbolje učenike