Izveštaj o radu Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac i Plan i program rada za 2014. godinu

Izveštaj o radu Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac i Plan i program rada za 2014. godinu bile su teme razmatrane na redovnoj sednici Skupštine Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac održane 24. decembra 2013. godine u Velikoj sali Opštine Gornji Milanovac.
Izveštaj o radu podneo je sekretar Sportskog saveza Milomir Janković, navodeći da je period između dve sednice Skupštine bio ispunjen intenzivnim aktivnostima oko realizacije Olimpijskih sportskih igara učenika republike Srbije, reaktiviranju Olimpijskih seoskih igara Srbije u našoj opštini. Kako je naveo u svom izlaganju, Sportski savez je uvećao članstvo za još jednu sportsku organizaciju, i spremno dočekao primenu Zakona o sportu u delu organizacije i finansiranja sporta i fizičke kulture. Kako bi uspešno preuzeo obaveze i odgovornost, Savez je među prvima u Srbiji izradio neophodna normativna dokumenta.
Neposredno pre početka redovne sednice Skupštine Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je prijem za predstavnika Sportskog saveza Srbije Miodraga Šebeka. Tom prilikom razgovarali su o stanju sporta u Opštini Gornji Milanovac zajedno ocenivši da Gornji Milanovac pripada samom vrhu opština i gradova u Srbiji po sportskoj infrastrukturi i izdvajanjima iz budžeta za sport, što kroz direktna finansijska sredstva što kroz izgradnju sportske infrastrukture koju besplatno koriste gornjomilanovački sportski klubovi.

Po svim procenama Sportski savez je bio uspešan organizator i domaćin tri okružna i jednog međuokružnog prvenstva. Posle 27 godina, uz pomoć opštine i mesnih zajednica, reaktivirane su Olimpijske seoske igre Srbije, a na završnom republičkom takmičenju u Aleksinačkim rudnicima osvojene su tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. Posebno je istaknuta dobra saradnja sa Opštinom Gornji Milanovac, Opštinskim fudbalski savezom, kao jedinim granskim savezom u našoj opštini i Sportskim savezom Srbije i njegovima organima.
Prema planu za 2014. godinu, Sportski savez Opštine Gornji Milanovac nastaviće sa radom na promovisanju sporta u našoj opštini, organizovanju rekreacije, zatim raditi na predškolskom i školskom sportu, kao i završiti izradu Pravilnika o korišćenju sportskih objekata na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Aktivnosti na omasovljavanju učesnika Olimpijske seoske igre Srbije biće intezivnije, a u cilju obogaćivanja kulturnog i sportskog života građana mesnih zajednica van gradskog područja.
Sednici Skupštine, pored delegata prisustvovali su predstavnik Sportskog saveza Srbije Miodrag Šebek, predsednik opštine Milisav Mirković, zamenik predsednika Miroslav Milovanović, predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić kao i više predstavnika klubova, udruženja i sportskih organizacija.

Previous Održana svečana i poslednja sednica Opštinskog veća u ovoj godini