Održana svečana i poslednja sednica Opštinskog veća u ovoj godini

Poslednja sednica Opštinskog veće opštine Gornji Milanovac u ovoj godini održana je radno, ali i svečano, u skladu sa nastupajućim novogodišnjim i božićnim praznicima.
Prilikom otvaranja sednice predsednik opštine Milisav Mirković iskoristio je priliku da se zahvali članovima Veća na uspešnom radu i saradnji u protekloj godini, sa željom da se takav rad nastavi i u sledećoj godini, da i dalje postoji jedinstvo u usvajanju korisnih predloga koji omogućavaju bolji život u našoj opštini.
Na pitanje predsednika Mirkovića da li nešto treba u narednoj godini menjati u metodologiji rada ili sadržajima, članovi veća su naznačili da se materijali za svaku sednicu stručno i temeljno pripremaju, posebno pohvalivši rad Opštinske uprave na dosadašnjem zalaganju oko investicija i mnogobrojnih projekata i akcija.
U razgovoru je bilo i predloga o dodatnom unapređenju agrarnih aktivnosti u narednoj godini, obzirom da je izuzetno pozdravljena odluka o uvećanju agrarnog fonda na 20 miliona dinara u idućoj godini. Predloga je bilo i na temu samozapošljavanja mladih i pronalaženju rešenja problema nezaposlenosti u opštini. Prema najavama načelnice opštinske uprave Gorice Petrović, vrlo brzo će članovima Veća biti predstavljen Plan aktivnosti opštine Gornji Milanovac za 2014 godinu, sa predviđenom dinamikom radova i finanisranja.
U radnom delu sednice razmotreni su i usvojeni finansijiski planovi za 2014. godinu za osnovno, srednje i inkluzivno obrazovanje za sve obrazovne ustanove na području opštine Gornji Milanovac. Takođe, usvojena su tri finansijska plana direktnih budžetskih korisnika za narednu godinu, a bilo je i četira rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve i to za potrebe Tehničke škole „Jovan Žujović“, Prve osnovne škole Kralj Aleksandar I, Opštinskoj upravi za usluge po ugovoru i za aktivnosti folklornog ansambla „Tipoplastika“
Predsednik Mirković se svima zahvalio na saradnji i poželeo članovima Veća i njihovim porodicama srećne novogodišnje i božićne praznike.

Previous Obuka Radne grupe za pojednostavljenje administrativnih postupaka u Gornjem Milanovcu