IZVEŠTAJ SA 27. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Dvadeset i sedma sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac danas je održana u kabinetu Predsednika opštine, u prisustvu načelnika odeljenja Opštinske uprave i direktora javnih preduzeća i ustanova.
Na dnevnom redu bilo je sedamnaest tačaka, gde se razmatralo o izveštaju Komisije za elementarne nepogode upućen na razmatarnje Vladi Republike Srbije za pomoć u nadoknadi pričinjene materijalne štete. Članovi veća su i informisani o imovisko-pravnim odnosima koji su u postupku vezano za razmenu Doma Vojske za ugovorene stanove u stambenoj zgradi u naselju Ivice. Razmena će definitivno biti sprovedena 1.septembra, sedibom četiri porodice u novoizgrađenu zgradu. U toku je privođenje kraju imovinsko-pravnih odnosa u procesu izgradnje gradskog stadiona u Gornjem Milanovcu, na osnovu sprovođenja zaključka Vlade Srbije, odnosno Republičke direkcije za imovinu.
Dosta polemike je bilo vezano za opšte stanje u kompaniji “Takovo”, a predloženo je da se informacije o poslovanju ove kompanije razmatraju i na Privrednom savetu, ujedno bi bilo od koristi razmena i upoređivanje informacija čelnika naše privrede o dosadašnjim postupcima u privatizaciji postojećih firmi na području gornjomilanovačke opštine u odnosu kako je sprovedena privatizacija u “Takovu”.
Direktor JKP Gornji Milanovac izvestio je Opštinsko veće o zaključenim Ugovorima ovog preduzeća sa Republičkom direkcijom za vode, a vezano za izgradnju nekoliko vodoprivrednih objekata u 2011.godini.
Opštinski većnici danas su usvojili i predlog za uključivanje opštine Gornji Milanovac u proces pilotiranja novog modela finansiranja škola po glavi deteta i učenika u obrazovnom sistemu Republike Srbije.
Nakon informacija o finasijskom položaju DU “Sunce”, gde su se troškovi ove ustanove uvećali zbog poskupljenja cena namirnica, električne energije, sredstava za higijenu, gasa i goriva, članovi Veća su usvojili i predlog ove ustanove da cene usluga ove ustanove sa 3.600 za decu do 5,5 godina se uveća na 3.900 dinara, a za decu od 5,5 do 6,5 godina, koja su na celodnevnom boravku u grupama na pripremnom predškolskom programu uveća 70%, odnosno 2.730 dinara.
Opštinsko veće je danas usvojilo i Predlog rešenja o upotrebi sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve, finasijski plan MZ Lunjevica za 2011.godinu, a za deo sredstava od samodoprinosa i mnoga druga aktuelna i tekuća pitanja.

Previous Održan sastanak sa direktorima škola

Leave Your Comment