Eng

Es

It

Sp

Јесењи маскенбал

Јесењи маскенбал

Јесењим маскенбалом са градског трга малишани горњомилановачке предшколске установе „Сунце“ данас су отворили овогодишњу Дечју недељу која ће трајати до 12. октобра.

Програм активности овогодишње дечје недеље носи слоган Свако дете срећног лица чува једна породица, а посебна пажња ће бити посвећена оснаживању породице, и подстицању климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу. Циљ дечје недеље је да укаже на стварни положај детета и младих у друштву, да скрене пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима како у породици и локалној заједници, тако и друштву у целини. На тај начин Дечја недеља допринеће амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остварење пуних потенцијала деце.

Према програму васпитне групе васпитача Горана Васојевића и Снежане Јовановић, а поводом дечје недеље, деца ће сутра обићи знаменто место „Таковски грм“ у Такову, где је Милош Обреновић 1815. године подигао Други српски устанак, за четвртак је планиран доручак у горњомилановачкој пекари „Тапа-Тапа“ где ће власник пекаре бесплатно обезбедити деци различита пекарска пецива и посластице, а за петак планиран је обилазак фудбалског стадиона „Металац“ и просторија фолклорног ансамбла „Шумадија“.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић присуствовао је данашњем отварању, подржавајући све активности васпитно-образовних установа планиране за Дечју недељу, а како би се побољшао положај и права деце. Према његовим речима, улога локалне самоуправе је обезбеђивање што бољих услова у образовним установама за несметано одвијање наставе, уређењем модерних фискултурних сала за дечје физичке и спортске активности, посебно на сеоском подручју, а за квалитетнији друштвени живот реконструисаним Домом културе биће модернизовани услови за културолошки развој у многим областима друштвеног живота, најпре младих. Дечја недеља видљиво указује на важна питања и истиче потребу даљег развоја интегрисаног, савременог националног система за промоцију и заштиту дечијих права. Тако се континуинирано подстиче развој услова за бољи положај детета, и пружа финансијска, социјална, здравствена, културна и образовна подршка за остварење овог циља. Програм активности Дечје недеље чини низ активности на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

Previous Програмско буџетирање по програму Европске уније

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS