Eng

Es

It

Sp

Још једно признање за Ковачевића и за локалну самоуправу

Још једно признање за Ковачевића и за локалну самоуправу

На вечери шампиона 85. Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду, у Конгресном центру, председнику општине Дејану Ковачевићу додељено је признање за најуспешнију локалну заједницу у подстицању руралног развоја.

Кандидати за Пехар Новосадског сајма, најпрестижнијег признања у категорији „Најбољи у агробизнису“ номинују се по препоруци еминентних представника струке, научних и друштвених институција и установа, привредних комора и гранских удружења привредника, који имају увид у резултате и допринос подизању квалитета у агробизнису. На овогодишњем Пољопривредном сајму, оцењивани су производи и услуге у тридесет робних група. Највише конкурената нашло се у категорији најбољи из агробизниса.

Председник Ковачевић је рекао да је ова награда још један показатељ да сви који прате рад општине Горњи Милановац вреднују постигнуте резултате: „Ми смо пре две године основали Канцеларију за пољопривреду. Поред тога што смо одвојили огромна буџетска средства, за развој и подстицај пољопривреде, успели смо да са Канцеларијом за пољопривреду кроз едукацију и едукативни садржај усмеримо пољопривреднике на један нови део пољопривредне производње. Општина Горњи Милановац јесте лидер у привредној производњи, али полако у последње две године покушавамо да акценат пребацимо и на пољопривреду.“

Ковачевић се осврнуо и на чињеницу да се све већи број људи окреће селу и сеоским домаћинствима: „Ми смо општина руралног тима и имамо преко шездесет села. Нама јесте циљ да нам млади остају на селу и због тога и одвајамо огромна средства за подстицај пољопривреди. Такође, то је разлог и због чега радимо на едукацији младих и покушавамо да са прерађивачком индустријом тај капацитет употпунимо да би млади имали зашто да остају на селу, да би се бавили пољопривредом, да би једноставно помогли и општини али и сами себи правећи посао за будућност.“

Ковачевић је истакао да се нада да ће општина Горњи Милановац и наредних година уз адекватна улагања и уз помоћ Владе Републике Србије успети да оправда ово признање. Пољопривреду је навео као један важан сегмент раста производње и развоја читаве Србије.

Previous Цена изнајмљивања паука није тајна

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I