Eng

Es

It

Sp

Још три игралишта стигла у Горњи Милановац

Још три игралишта стигла у Горњи Милановац

Након постављања дечјих игралишта током прошле године у градском парку и у двориштима Предшколске установе „Сунце“, и то у улици Вука Караџића, Железничкој улици и у Невадама, на радост најмлађих Милановчана током протекле седмице постављена су још два дечја игралишта на које ће родитељи радо водити своје малишане. Нова дечја игралишта сада красе насеље Ивице и јавне површине у Трушовој улици, а ускоро ће красити највероватније и Бољковачко насеље.

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић обишао је данас локације на којима су постављена два нова дечја мобилијара, изјавивши том приликом да ће Општина Горњи Милановац наставити да поклања посебну пажњу најмлађим суграђанима јер су они наша будућност. „Општина Горњи Милановац увећала је шест пута износ који мајкама припада за свако новорођено дете и то са 10.000 на 60.0000 динара. За ове намене у 2015. години исплаћено је укупно 22.490.000,00 динара што је уз друштвено одговорно пословање наше привреде и политика подстицаја наталитета појединих горњомилановачких предузећа свакако дала свој допринос повећању броја рођених беба па је тако у горњомилановачком породилишту 2013. године рођено 288 беба, 2014. године 345 беба, док је у прошлој односно 2015. години рођено 366 беба. У складу са тим, у наредних неколико дана започињемо изградњу анекса вртића у улици Вука Караџића чиме ћемо коначно решити дугогодишњи проблем са листама чекања за упис деце у вртић“, изјавио је Председник Општине.

Као што је раније најављено, црногорска фирма „Мегасоунд“ – „Мегастил“ донирала је општини Горњи Милановац укупно седам дечјих игралишта, а најављене су и нове донације. Све трошкове шпедиције донирала је горњомилановачка шпедитерска фирма „Циф траде“, а да монтажа буде извршена у најкраћем времену по не тако повољним временским условима помогли су и запослени ЈКП „Горњи Милановац“ и грађевинске фирме „Свин“ из Горњег Милановца.

Председник се осврнуо и на бројне иницијативе младих које су му упућене за продужење радног времена угоститељских објеката у дане викенда, истакавши да ће исте размотрити са надлежним горњомилановачким службама, а посебно са службама на нивоу Моравичког округа имајући у виду да је у свим околним локалним самоуправама ограничено радно време као и у Горњем Милановцу, али да се ограничење доследно спроводи само у нашој Општини. „Таква ситуација уместо да повећа безбедност наше омладине доводи до тога да млади касно у ноћ одлазе у друге градове чиме излажу себе и друге бројним ризицима, што никако не смемо дозволити“, истакао је Председник Општине Милисав Мирковић.

Previous Саопштење Штаба за ванредне ситуације

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I