Kompanija “Tetra Pak” predstavila društveno-odgovorni program “Školsko mleko”I

Predstavnik kompanije “Tetra Pak” iz sektora “Hrana za razvoj” iz Beograda Katarina Đurić, predstavila je na održanom sastanku sa Predsednikom opštine sa saradnicima i direktorima osnovnih škola društveno-odgovorni program “Školsko mleko”. Program predviđa da svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na gornjomilanovačkom području, tri puta nedeljno dobijaju besplatno mleko. Inače, program “Školsko mleko” postoji u mnogim zemljama, a svrha je obrazovanje dece o zdravoj ishrani i zaštiti životne sredine i podstiče konzumiranje mlečnih proizvoda i balansiranu ishranu. U regionu Srbije u ovaj projekat je od marta do juna meseca, zahvaljujući “Tetra Pak-u”, za sada uključeno 13 osnovnih škola na teritoriji Šabca i 7 škola sa područja gornjomilanovačke opštine. Mleko koje je odabrano za ovaj program, potiče sa domaćih pašnjaka, što je i bila glavna ideja vodilja, da se učenicima obezbedi zdravo, prirodno i domaće mleko, najvišeg kvaliteta pakovano u “Tetra Pak” ambalažu od 0,2l sa slamčicom, punjeno u Šabačkoj mlekari pod strogo kontrolisanim uslovima. Maskota Školskog mleka širom Evrope je Joe Clever, on je pametan i veseo mačaki samo kao takav postoji, ne može se naći u slobodnoj prodaji kao komercijalni proizvod, već samo kao brend koji pomaže roditeljima u obrazovanju dece i stvaranju zdravih navika u ishrani.
Podršku ovoj akciji pored Opštine Gornji Milanovac, dali su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo prosvete i Sekretarijat za obrazovanje grada Beogarada. Naravno, očekuje se još saglasnost roditelja, što su predočili i prisutni direktori gornjomilanovačkih škola, a koji su jednoglasno podržali predstavljeni program. Tako da prva isporuka mleka se očekuje po dostavljanju iz škola “Tetra Paku” tačnog broja osnovaca od prvog do četvrtog razreda.
Ukoliko zaživi program “Školskog mleka” i deca zahvaljujući ovom projektu pospeše zdravu ishranu, postoji mogućnost da se program produži i u sledećoj školskoj godini i na širem regionalnom području, ali po mogućnošću da se deca pretplate na mleko po beneficiranoj ceni.

Previous Radni sastanak Predsednika opštine sa direktorima JP i ustanovaI

Leave Your Comment