Eng

Es

It

Sp

Коначно решење за улицу Рада Јанићијевића

Коначно решење за улицу Рада Јанићијевића

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, обишао је данас радове у улици Рада Јанићијевића, чијим завршетком ће мештанима овог дела града бити решен дугогодишњи проблем изливања фекалне канализације.

-За овај проблем смо знали и током радова на рехабилитације улице Николе Луњевице и коначно је дошао на ред да решимо улицу Рада Јанићијевића – каже Дејан Ковачевић и додаје да је у улици Николе Луњевице стављена нова траса фекалне и кишне канализације, одвојено , како је и законом предвђено. У улици Рада Јанићијевића је урађена само кишна канализација, док је фекална била малог капацитета.

-Радовима који су у току ћемо решити цео овај потез, обзиром да постоје неке куће које имају септичке јаме али то није само у овом делу града већ и у другим приградским насељима која махом немају фекалну канализацију, већ су то појединачна решења – рекао је данас Ковачевић, током разговора са мештанима овог дела града.

– Општина Горњи Милановац аплицирала је кроз пројекат „Србија 2020-2025“ за средства која ће бити употребљена за решење канализационе мреже како у свим већим селима тако и приградским насељима – каже Дејан Ковачевић и додаје да ово није усамљен случај и да се са оваквим проблемима суочени су мештани дела Велеречи, Старе пруге, Луњевице, затим једног дела Гробница, као и Бољковачко насеље. —-Током ове године биће израђени пројекти, а од следеће, па у наредне 4 године покушаћемо да решимо све проблеме –закључио је Ковачевић.

Вредност ових радова је милион и 400 хиљада динара а преостаје замена једне цеви од кишне канализационе мреже за шта треба определити још 800 хиљада динара, али ће тиме ће бити потпуно решено питање и кишне и фекалне канализације у улици Рада Јанићијевића.

ЈКП Горњи Милановац на локацији Рада Јанићијевића после сваке кише интервенише са цистернама што на одгушењу канализације што на прању излива фекалија.

-Данас радимо нову канализациону линију у дужини од 170 метара, уграђујемо цеви дупло коруговане и ојачане, две шахте од велике густине полиетилена да би спречили продор површинских вода-рекао је Иван Лазић, директор ЈКП и додао -проблем излива фекалне канализације ће бити решен, а биће омогућени и технички услови за прикључење домаћинстава који немају могућност и канализацију самостално решавају путем септичких јама.

Мештани овог дела града не крију задовољство што ће кончно добити решење дугогодишњег проблема,с а речи захвалностиу упутили су председнику Ковачевићу и локалној самоуправи.

Previous Светски дан заштите животне средине

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I