Eng

Es

It

Sp

Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине

Данас је 5. јун, дан који се у целом свету обележава као Светски дан заштите животне средине. Кроз разне активности и кампање у које се укључује јавност, владин и невладин сектор, пропагира се промена еколошке свести и одговорније понашање према свом окружењу и скреће пажња на бројне еколошке проблеме и последице људских активности које угрожавају нашу планету и живот на њој.

Светски дан заштите животне средине је основан 1972. године од стране Генералне скупштине УН која је 5. јуна одржала Конференцију о заштити животне средине у Стокхолму. Тада је донет закључак о потреби међународне сарадње у сврху заштите животне средине. Користи се као један од главних начина кроз које организација УН широм света развија свест о животној средини и подстиче политичку пажњу на унапређење квалитета животне средине. Светски дан заштите животне средине је глобални догађај који се обележава на свим континентима како би се најшира јавност упозорила на горућа питања заштите животне средине.

Наша општина ће, као и до сада, преко своје Канцеларије за заштиту животне средине, а у сарадњи са јавним установама, школама, невладиним организацијама и медијима, едуковати грађане о значају заштите животне средине кроз разне пројекте и манифестације.

Previous 520 милиона динара за електро мрежу у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I