KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC I IZABRANI NOSIOCI NAJVIŠIH FUNKCIJA U OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

Opština Gornji Milanovac od danas ima novu Skupštinu opštine, pošto su na konstitutivnoj sednici ovog tela verifikovani mandati svih 49 odbornika, koji su dobili poverenje građana opštine Gornji Milanovac na redovnim lokalnim izborima održanim 6. maja 2012. godine.
Nakon verifikacije mandata, odbornici su za predsednika Skupštine opštine izabrali Mihaila Vučetića, a za zamenika predsednika, Dragana Đorđevića, koji su ove funkcije vršili i u prethodnom sazivu skupštine. Za sekretara Skupštine opštine izabrana je Vesna Savić, koja je takođe do sada obavljala ovu funkciju.
Posle konstitutivne sednice, odmah je usledila i prva redovna sednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici izabrali predstavnike izvšne vlasti: Predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća.
Sa 35 glasova “za” za Predsednika opštine Gornji Milanovac izabran je Milisav Mirković, a na njegov predlog, za zamenika predsednika opštine istim brojem glasova, izabran je Miroslav Milovanović, doskorašnji pomoćnik predsednika opštine za pitanja poljoprivrede i zaštite životne sredine. Takođe na predlog Predsednika, imenovano je 11 novih članova Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, za koje je glasalo 33 odbornika.
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, rođen je 1952. godine u Nevadama, Gornji Milanovac. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Gornjem Milanovcu. Rezervni je kapetan Vojske Srbije. Oženjen je i otac dvoje dece. Od 1994. godine bio je zaposlen u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac, jedno vreme kao šef službe i načelnik odeljenja za rad sa mesnim zajednicama, zatim i kao savetnik Predsednika opštine za pitanja lokalne samouprave. Za zamenika Predsednika opštine, izabran je u maju 2008. godine, kao kandidat ispred izborne liste “Pobedi za opštinu Gornji Milanovac – Dražimir Marušić”, a od avgusta 2010. godine do danas obavljao je dužnost Predsednika opštine Gornji Milanovac. U svom dugogodišnjem radu, sa uspehom je vršio niz odgovornih poslova i dužnosti, a posebno se istakao u radu sa mesnim zajednicama na području čitave opštine.
Zamenik predsednika opštine, Miroslav Milovanović rođen je 1956. godine u Gornjem Milanovcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Gornjem Milanovcu. Fakultetsko obrazovanje stekao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, dobivši zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede. Po završetku studija zapošljava se u PIK-u “Takovo” gde je proveo 23 godine radeći kao rukovodilac Centra za sušenje voća i povrća, potom kao šef proizvodnje u RJ “Pak-centar” dok je poslednjih pet godina radeći u “Takovu” proveo na radnom mestu direktora “Pak-centra”. Od 1992 do 1996. godine bio je član Izvršnog odbora Skupštine opštine Gornji Milanovac. Poslednje četiri godine radi u Opštini Gornji Milanovac na radnom mestu pomoćnika predsednika opštine za pitanja poljoprivrede i ekologije. Oženjen je i otac dvoje dece.
Ovom prilikom, odbornici su se izjasnili i o predlogu za članove Opštinskog veća, koji je podržalo 33 odbornika, pa novi sastav Opštinskog veća, osim novoizabranih predsednika i zamenika predsednika opštine kao članova po funkciji, čine: Aleksa Gagić, Aleksandar Karaulić, Vladimir Milenković, Dragan Kamaljević, Kristina Milošević, Zoran Petrović, Marija Žižović, Milena Tomašević, Milenko Maletković, Radojko Brajović i Radoslav Topalović.
Predsednik opštine, Milisav Mirković se, po okončanom izboru, zahvalio svim odbornicima, Izbornoj komisije, ali i građanima, na ukazanom poverenju za odgovornu funkciju koju će obavljati u narednom četvorogodišnjem mandatu. Istakao je spremnost na saradnju sa svim odborničkim grupama, u interesu svih građana naše opštine i posebno značaj ličnog primera u radu i odnosu prema drugima svih predstavnika lokalne vlasti, na kome će u svom mandatu insistirati.

Previous Javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske instruktore za POPIS POLJOPRIVREDE

Leave Your Comment