Eng

Es

It

Sp

КУД Шумадија ускоро добија нове просторије

КУД Шумадија ускоро добија нове просторије

Како је и најављено приликом недавно одржаних успешних наступа КУД „Шумадија“, у припреми су нове просторије где ће чланови овог друштва наставити одржавање проба и пипреме за концерте. Просторије је обишао Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац који је овом приликом истакао да локална самоуправа на овај начин жели да допринесе и пружи подршку друштву које горњомилановачкој општини служи на част.

Наша дужност је да чувамо традицију и културу, јер народ без тога и није народ. Ми морамо да помогнемо да се овај простор у потпуности среди и уподоби како би КУД „Шумадија „ најбројније и најуспешније друштво у Горњем Милановцу имало где да вежба. На располагању ће им бити око 550 м2 комплетно опремљеног простора за све садашње и будуће генерације које ће чувати нашу традицију, пре свега изворном игром и песмом – рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је локална самоуправа презадовољна што једно овакво друштво постоји на територији горњомилановачке општине, из више разлога и сматра да концерти КУД-а „Шумадија“ показују изузетно висок ниво спремности и увежбаности, а посебно када су у питању најмлађе групе,где се најбоље исказује ентузијазам али и озбиљност у приступу фолклору.

Они на најбољи начин представљају нашу општину, како у Србији тако и у свим земљама где наступају, било да су у питању ревијални иили такмичарски наступи. Њихово учешће у бројним активностима како на општинском тако и на републичком нивоу су од немерљивог значаја, а поменућу само неке од њих попут: отварања ауто-пута Милош Велики, откривање споменика Стефану Немањи у Београду, обележавања Дана општине Горњи Милановац, Устанка у Такову и многим другима. То је једна симбиоза и пример добре сарадње која траје већ годинама. Услови у бившој згради „Лопте“ нису били адекватни, а сада ћемо покушати да овај проблем решимо трајно и да КУД „Шумадија“ у наредним деценијама има простор какав заслужује.

Александар Туловић, уметнички руководилац КУД „Шумадија“ каже да ће нови простор бити опремљен уз подрчку општине Горњи Милановац, а чланови друштва ће својим залагањем допринети да просторије заблистају пуним сјајем.

Ми смо уиграна екипа, како у колу тако и када је рад у питању. Видите да је атмосфера одлична, радови се обављају са великом љубављу и ентузијазмом. Морам да напоменем да имамо и значајну подршку горњомилановачке привреде и свих људи који воле фолклор. Посла има доста, али очекујем да ћемо врло брзо успети да завршимо све што смо планирали и да нови просто уподобимо за рад.

Туловић каже да ће се пробе одржавати у првом делу објекта и то је неопходно сада завршити. Након тога потребно је уредити простор за одлагање костима и гардеробе, затим део за вежбање оркестра и певачке групе, као и да у потрковљу буде уређена сала у којој ће деца школског узраста моћи да вежбају. Према његовим речима, први део посла требало би да буде завршен за месец дана, а до краја године и читав пројекат.

Previous Почела грађевинска сезона на подручју горњомилановачке општине

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I