Eng

Es

It

Sp

Почела грађевинска сезона на подручју горњомилановачке општине

Почела грађевинска сезона на подручју горњомилановачке општине

Асфалтирањем путног правца Ивице – Орлијак, данас је званично почела грађевинска сезона на подручју горњомилановачке општине. Дејан Ковачевић председник општине посетио је градилиште и најавио бројне инфратрсуктурне пројекте за ову годину.

Он је овом приликом између осталог рекао да се локална самопуправа труди да уподоби све путне правце и ван центра града како би грађанима било омогућено несметано функционисање. Према његовим речима за инфраструктурне пројекте првобитним буџетом за ову годину опредељено је више од 140 милиона динара, а поред улица, локалних и некатегорисаних путева градиће се и мост у Враћевшници, а биће постављена и расвета у Грабовици.

Разговарао сам са извођачем о томе колике смо уштеде успели да остваримо кроз јавне набавке, и уколико цене не наставе да расту, што је био случај у последњих месец дана због читаве ситуације са Украјином, надам се да ћемо моћи још један део новца да ребалансом буџета определимо за локалне и некатегорисане путеве. Сваке године општина Горњи Милановац доста новца издваја за градњу како нових тако и поправку старих путева. Побољшање инфраструктуре је као што сви знамо, основ за наставак даљег привредног раста. Нама је значајно да град у потпуности завршимо у овом мандату, до 2024. године, да све улице буду асфалтиране новим асфалтом, да урадимо још неке пешачке стазе и то је оно чему ћемо тежити. Наравно, надам се да неће бити неких дешавања на светском нивоу која би могла утицати на нас, али у овом тренутку грађевинска сезона почиње и радиће се свакога дана – истакао је Ковачевић.

Иначе, део потеса Ивице Орлијак асфалтиран је данас у дужини од 350 метара, а вредност радова је око 3 милиона и 300 хиљада динара.

Previous Прањани добијају терен са вештачком травом

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I