Eng

Es

It

Sp

Малишани у ПУ „Сунце“ добили 3 нове собе

Малишани у ПУ „Сунце“ добили 3 нове собе

У објекту 1. ПУ „Сунце“ у претходном периоду извођени су радови како би се од некадашње кухиње добиле три нове собе за смештај деце узраста од 1 до 3 године. Собе су данас званично отворене за 75 нових малишана, а објекат је тим поводом посетио Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Обишавши све просторије, у време када деца спавају, председник Општине Горњи Милановац, изразио је задовољство начином на који су изведени радови. Он је рекао да се за предшколску установу „Сунце“ из буџета Општине годишње издваја преко 200 милиона динара.

„Данас смо, заједно са директорком и заменицом, обишли те три собе које смо успели да формирамо након премештања кухиње у ОШ „Момчило Настасијевић“, где смо добили много већи простор за кухињу и где су услови знатно квалитетнији за спремање хране, што значи и бољу ишрану за наше малишане. Вредност инвестиције за ову адаптацију износи нешто преко 4 милиона динара, а малопре сам добио информацију да смо ове године успели 75-оро нове деце да упишемо у вртић захваљујући томе.“ – рекао је Ковачевић.

Он је овом приликом изјавио да ће пројектна документација за анекс објекта 4. ПУ „Сунце“ бити готова до краја текуће године, као и да постоје планови да се наредне године држава укључи у изградњу новог објекта како би се капацитет ове установе проширио и како би се избрисале све листе чекања на територији Општине Горњи Милановац, без обзира да ли оба родитеља раде или не.

Директорка Виолета Антонијевић изразила је захвалност локалној самоуправи, извођачима радова, као и архитектама из Лера који су осмислили како да од некадашње кухиње направе три нове, лепе собе.

„Опремили смо их новим намештајем, који је мало неуобичајен и другачији, као што сте имали прилике да видите. Родитељи су задовољни, иако су сачекали недељу дана да све буде спремно“ – рекла је Виолета Антонијевић.

Према речима Маје Миловић, заменице директора ПУ „Сунце“, око стотину деце остало је ове године на листи чекања. Оно што је добро, пак, јесте, да више нису проблем деца узраста од 2 до 4 године, што је раније био случај, они су махом сви уписани, а на листи чекања остала су деца 2019. годиште.

„Оно што је охрабрујуће је да има доста треће деце, па мајке имају две године породиљског одсуства, чиме ће засигурно имати своје место у вртићу 2021. године када им породиљско истекне. У међувремену, као што сте чули и од председника Општине, ми као вртић радићемо на ширењу капацитета, наравно, уз помоћ локалне самоуправе и републике.“ – рекла она.

Када је у питању епидемиолошка ситуација, предшколска установа „Сунце“ наставила је регурално са радом од 1. септембра, уз поштовање свих мера које су прописали Кризни штаб и Влада Републике Србије. Од укупно 1340 уписаних малишана, оквирно њих 900 свакодневно похађа вртић.

Previous Радови у улици Солунског фронта према плану

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I