Eng

Es

It

Sp

Малолетно лице нападнуто од стране пса луталице

Малолетно лице нападнуто од стране пса луталице

Одељењу за инспекцијске послове општине Горњи Милановац јутрос је пријављен напад од стране пса луталице на малолетно лице у дворишту ТШ „Јован Жујовић“.

Комунални редар је одмах по пријави изашао на терен где је констатовано да је у заједничком дворишту ЕТШ „Књаз Милош“ и ТШ „Јован Жујовић“ пас луталица ујео малолетно лице за десну руку испод лакта. Родитељ је дете одмах одвео код лекара где му је указана потребна помоћ.

Како је комуналном редару испричало малолетно лице које је претрпело напад, напао га је пас који је први пут био у дворишту школе.

Општина Горњи Милановац закључила је Уговор о пружању услуга за хумано хватање паса луталица са ЈКП „Комуналац“ из Чачка. Ово предузеће је од почетка године укупно ухватило 67 паса луталица, за шта је из општинског буџета издвојено укупно 330.000,00 динара.

Последње хумано хватање било је у среду 06.03.2019. године, а наредно ће бити у понедељак 11. марта. Иако су школска дворишта обилажена и у претходној акцију, у понедељак ће посебан акценат бити стављен на сва школска дворишта и њихову околину. Општина Горњи Милановац одговорно и са великом пажњом се посвећује решавању проблема паса луталица, а као доказ за то је и 40% мање напада и уједа у односу на исти период претходне године.

Previous Основна школа „Момчило Настасијевић“ ускоро потпуно реконструисана

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I