Maturanska parada 2013. odrzana u Gornjem MIlanovcu

Maturantska parada 2013.godine održana je u petak na gradskom trgu za dvesta četiri učenika završnih razreda srednjih škola u Gornjem Milanovcu. Maturanti su imali priliku zajedno sa svojim vršnjacima širom Evrope da učestvuju u najvećem sinhronizovanom plesu na planeti.
I ovogodišnju manifestaciju „Ples sa Evropom“ u Gornjem Milanovcu otvorio je predsednik opštine Milisav Mirković, poručivši maturantima da će ih opština Gornji Milanovac uvek podžavati jer su mladi pokretačka energija i budućnost, a mladost je najvrednije što ima jedna opština, država pa i sama Evropa. Uputivši čestitku maturantima i njihovim porodicama, predsednik Mirković je u svom govoru istakao „da će opština Gornji Milanovac sa zadovoljstvom i ove godine pratiti naše maturante koji će se igrom i plesom ujediniti sa hiljadama svojih vršnjaka širom Evrope i ulepšati nam svima maturantski dan svojom lepotom, a koju poseduje samo mladost“.
Inače, manifestacija je zamišljena tako da u istom trenutku, tačno u podne, preko 30.000 mladih srednjoškolaca u jednobojnim majcama i kišobranima uz Štrausovu kompoziciju „Slepi miš“ plešu sa istim plesnim koracima na hiljadama kilometara udaljenosti.
Pokrovitelj i organizator manifestacije, pete godine po redu, je opština Gornji Milanovac, a maturanti će i ove godine pokušati da obore Ginisov rekord iz 2011.godine, kada su učestvovali maturanti iz pedeset jednog grada iz osam evropskih zemalja.
U organizaciji „Plesa sa Evropom“ učestvovali su Kulturni centar Gornji Milanovac, profesori srednjih gornjomilanovačkih škola, super vizor manifestacije i profesor plesa Nenad Nešović, plesni klub Domingo, kao i učenici treće godine Gimnazije koji su sve prisutne fleš mobom pozvali na igru.
Nakon maturanskog plesa, svi učesnici i posetioci gradskog trga prisustvovali su nastupu dva rok benda iz Gimnazije i Tehničke škole i na žurci na otvorenom uz prisustvo di-džeja.

Previous Ministar gradjevinarstva i urbanizma Velimir Ilic u radnoj poseti opstini Gornji Milanovac