Eng

Es

It

Sp

Матурантски плес

Матурантски плес

На Тргу кнеза Михаила одржан је традиционални Матурантски плес. На овом, деветом по реду, плесу учествовали су матуранти Гимназије и ЕТШ „Књаз Милош“.

Заједно са својим вршњацима широм Европе, наши матуранти су учествовали у највећем синхронизованом плесу на планети.

У име општине Горњи Милановац, која је покровитељ манифестације, матурантима се обратила заменица председника општине Јадранка Достанић: „Драги ученици, цењени професори, поштовани суграђани, изузетно ми је задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац, која је покровитељ ове манифестације.Наши матуранти већ девету годину учествују у овом плесу и на тај начин доприносе да се за Горњи Милановац чује и изван оквира наше државе.Основна идеја матурантског плеса је повезивање младих кроз плес и музику, како би током ових 6 минута сви били као један, без разлике у националности, боји коже или религији.На овај дан матуранти из целе Европе плешу уз ритмове Штраусовог „Слепог миша“ и на тај начин успостављају специфичну везу између себе.2011. године је оборен Гинисов рекорд по броју људи који истовремено плешу на различитим местима а ја се надам да ћете данас надмашити и тај резултат.Основни циљ је дружење и мени је драго што видим да сте сви насмејани и срећни.Желим вам пуно успеха у даљем школовању а данас уживајте јер је ово ваш дан“.

Општина Горњи Милановац наставља да подржава све активности које доприносе да се млади из наше општине повезују са вршњацима широм Европе и света.

Previous Састанак са председницима Месних заједница

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I