Eng

Es

It

Sp

Међународна научна агробизнис конференција на Копаонику

Међународна научна агробизнис конференција на Копаонику

На Копаонику је 25. и 26. јануара одржана Међународна научна агробизнис конференција МАК 2018. Један од покровитеља конференције била је и општина Горњи Милановац коју је представљала Јасмина Марић, члан општинског већа за културу и туризам.

Под мотом „Европски пут – пут будућности“,на конференцији су представљени савремени трендови и стандарди у области пољопривреде, руралног развоја и туризма. Циљ конференције био је да се на научној основи анализира повезаност ове три области са науком, као и могућност реалне подршке и укључивања Србије у фондове Европске уније.

Истакнуто је да, када је Србија у питању,Европска унија посебан акценат ставља на област пољопривреде, руралног развоја, привреде и туризма. Посебан осврт на конференцији дат је јавном стратешком партнерству у овим областима.

Поред ових тема, на конференцији се говорило и о ИПАРД фондовима од 2015.-2020. године за Србију, као и о начину приступања тим фондовима.

У име Владе Републике Србије, конференцији је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, као и Данило Голубовић одговорно лице за ИПАРД фондове за Србију испред овог министарства.

Према речима Јасмине Марић, Горњи Милановац први пут учествује на конференцији МАК 2018. и овим присуством на конференцији, Општини се отвара могућност да 2018. године уђе у пројекте обухваћене јавно – стратешким партнерством:

„Оно што је за нашу општину најважније, а било је тема међународне конференције јесте развој туризма. ИПАРД фондови 2019. године, поред пољопривреде, помагаће и развој сеоског туризма. Ово значи да сва сеоска домаћинства која су регистрована, а у оквиру њих категорисана домаћинства имаће помоћ из ИПАРД фондова за инвестиције које подразумевају изградњу, осавремењивање и побољшање услуге. Услови за конкурисање ће тек изаћи, највероватније крајем године и они ће бити објављени на сајту министарства надлежног за то питање, у овом случају Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Ми смо перјаница у развоју сеоског туризма у Србији и сваку шансу за унапређење треба да искористимо .“

Previous Цена вртића непромењена и у овој години

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I