Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“ od juče otvoren za zainteresovane košarkaše

Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“, sa znakom kvaliteta koji dodeljuje Košarkaški savez Srbije, otvoren je juče na Rudniku šesnaestu godinu za redom. Ovo gornjomilanovačko naseljeno mesto na planini Rudnik pruža izvaredne mogućnosti za boravak i pripremu sportista u izuzetnim hotelskim i prirodnim uslovima, a u organizaciji stručnih ljudi i predstavnika košarkaškog kampa „Kasta“.
Za šesnaest godina za redom kroz ovaj košarkaški kamp prošlo je 17 748 učesnika, dok je 391 klub i 672 trenera ukazalo poverenje u način rada ovog kampa. Rad kampa je i ove godine zainteresovao veliki broj učesnika, ali i košarkaške stručne javnosti zbog niza originalnih metodoloških rešenja i veoma pažljivo izabranih trenera koji ih sprovode. Na osnovu stručnih i organizacionih kvaliteta kampa kao i uspešno završenih akcija, a na osnovu propisanih kriterijuma i standarda, Kasta je dobila i ove godine znak kvaliteta koji dodeljuje Košarkaški savez Srbije.
Treninzi su odmereni u skladu sa košarkaškim znanjem i uzrastom, a obavljaju se dva puta dnevno na četiri osvetljena košarkaška terena i u novoj zatvorenoj sportskoj hali propisanih dimenzija, koja omogućava neometano sprovođenje plana i programa rada i u slučaju loših vremenskih uslova i idealna je za obavljanje trenažnog procesa u okviru pripremnog perioda za košarkaške ekipe. Pored navedenog, kamperima je na raspolaganju potpuno nova, savremeno opremljena teretana u klimatizovanom prostoru, prilagošena potrebama juniorskih i seniorskih ekipa. Kamperi imaju mogućnost korišćenja zatvorenog bazena tokom celog dana sa noćnim kupanjem i organizovanim igrama i takmičenjima.
Pored kampera iz Srbije, Kastu su posetili i kamperi iz Rusije, Italije, Makedonije, Rumunije, Nemačke, Izraela, Švedske, Amerike, Španije, Grčke i mnogi drugi talentovani ljubitelji košarke širom sveta.

Previous Opština Gornji Milanovac poklonila nov sanitet Domu zdravlja