Opština Gornji Milanovac poklonila nov sanitet Domu zdravlja

Nov sanitet vredan 25 hiljada evra predat je gornjomilanovačkom Domu zdravlja na upotrebu, a prvenstevno će služiti za potrebe prevoza pacijenata na dijalizu u Čačak. Ključeve ovog medicinskog vozila svečano je direktorki Doma zdravlja dr Dragici Topalović uručio zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović. Ovom prilikom zamenik predsednika je napomenuo da je postojala potreba naše zdravstvene ustanove za nabavkom jednog ovakvog vozila, tako da su na predlog predsednika opštine Milisava Mirkovića obezbeđena sredstva za sanitet koji će prevoziti bolesnike na dijalizu u Čačak. – „Nadamo se da smo sa ovim poklonom pomogli i Domu zdravlja i pacijentima, a i u buduće ćemo se potruditi da to tako bude“, rekao je Milovanović.
Takođe, zahvalivši predsedniku opštine na kupljenom neophodnom sanitetu od lokalne samouprave, direktorka Doma zdravlja dr Dragica Topalović je obrazložila razloge nabavke novog vozila, najpre zbog zastarelosti i lošeg stanje postojećeg voznog parka zarad previše pređenih kilometara, te da je novim sanitetom osigurano pitanje bezbednosti, kao i konfornost i udobnost transporta pacijenata.
Karakteristike vozila predstavio je Milija Kostić, direktor „Inerauta trejda“, ovlašćeni uvoznik vozila, rekavši da sanitet ima devet sedišta, osim za dijalizu može da se koristi za seminare za medicinske radnike. Vozilo je klimatizovano, tako da je udobno i prijatno za vožnju pacijenata. Vek eksploatacije je veliki, karoserija je pocinkovana i može bez problema da pređe 500-600 hiljada kilometara, što je i neophodno ovoj opštini obzirom na razuđenost.

Previous Održana deseta sednica Skupštine Opštine Gornji Milanovac