Eng

Es

It

Sp

Memorijalni turnir u šahu

Memorijalni turnir u šahu

Memorijalni turnir u šahu, upriličen u čast više preminulih članova šahovskog kluba Metalac-Takovo, otvorio je sinoć predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković u Norveškoj kući. Inače, prvi memorijalni šahovski turnir je posvećen šahistima koji su dali izuzetan doprinos razvoju šaha u Gornjem Milanovcu i postizanju veoma uspešnih rezultata ovog gornjomilanovačkog kluba.
Plakete posthumno za doprinos razvoju šaha u Gornjem Milanovcu, predsednik opštine uručio je članovima porodica šestorice preminulih šahista Rada Tomića, Pavla Stojanovića, Dragoljuba Đukovića, Lazara Zirojevića, Nikole Petrovića i Žarka Markovića.
U prvom ovogodišnjem memorijalnom turniru učestvovalo je šezdeset i tri takmičara, a pozivu šahovskog kluba „Metalac-Takovo“, odazvali su se šahisti iz cele Srbije, među njima jedanaest velemajstora, osam intermajstora i osam majstora fide.
Najbolji šahisti na memorijalnom turniru bili su nagrađeni peharima i novčanim nagradama i to u sledećim kategorijama :
Najmlađi učesnik turnira je Đurđa Đurović stara 12 godina, dok je najstariji nagrađeni učesnik Lek Pek sa navršenih 77 godina. Nagrada najbolje plasirane dama, uručena je ženskom fider majstoru Paramentić Miri, dok je najbolje plasirani domaći šahista Kostić Nebojša, zaposlen u kompaniji „Metalac“.
Pobednik ovogodišnjeg turnira je Perunović Miloš, velemajstor i reprezentativac Srbije iz Beograda, drugoplasirani je Arvamović Boško velemajstor i selektor naše reprezentacije Srbije iz Beograda, a treće mesto osvaja Lajthajm Borko, velemajstor iz Beogarada.
Nagradni fond ovogodišnjeg turnira je 82.000 dinara, a pokrovitelji memorijalnog turnira su Marković Zorica, dama koja živi u Francuskoj, snaha pokojnog Žarka Markovića, po čijoj je inicijativi Upravni odbor šahovskog kluba doneo Odluku da se memorijalni turnir održi, potom Sportski savez opštine, opština Gornji Milanovac, Srbija šume, „Belkom“ i mnogi drugi. Dok su sponzori turnira kompanije „Metalac“, „Takovo“, „Spektar“, „Zvezda Helios“ i dr.


Претходни IZVEŠTAJ SA 27. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I