Eng

Es

It

Sp

Милановачке школе спремне за почетак школске године

Милановачке школе спремне за почетак школске године

Новоизабрана помоћница председника Општине Горњи Милановац за просвету, Александра Јанковић, одржала је данас састанак са директорима основних и средњих школа са подручја наше општине. Директори школа већ су поднели писане извештаје надлежним општинским службама о припремљености за почетак школске 2020/21 године, а данас је свако од њих представио модел наставе који ће се спроводити у складу са упутствима и препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На састанку се разговарало и о могућим проблемима са којима се школе суочавају, али и о начину њиховог решавања.

„Све школе са територије горњомилановачке општине, основне и средње, као и Предшколска установа, спремно ће дочекати 1. септембар, када су у питању све препоруке и епидемиолошке мере које треба да се спроведу у циљу заштите наше деце. Оно што би они имали као недоумицу, по питању средстава која им недостају, договорено је да доставе у писаном облику, па ћемо решавати према приоритетима. “ – рекла је Александра Јанковић и додалa “Нижи разреди основних школа наставу ће похађати непосредно по основном моделу, док ће ученици од петог до седмог разреда функционисати у оквиру основног модела уз поделу ученика на две групе у зависности од броја ђака. Ученици средњих школа наставу ће реализовати по комбинованом моделу, одељења ће бити подељена у две групе у зависности од броја ученика, тако да ће једне недеље похађати непосредну наставу, а следеће ће бити организован рад на даљину.“

Предшколска установа „Сунце“ своја врата је отворила још у мају месецу и све васпитно образовне активности спроводи према већ устаљеној динамици уз поштовање свих мера и препорука надлежних институција.

„Локална самоуправа је ту да свим ђацима, родитељима али и запосленима у образовном систему омогући што боље услове рада, али је неопходно да свако из свог домена помогне школарцима да што успешније премосте тренутну ситуацију “,закључила је Јанковићева.

 

Previous Бранко Мартиновић и Александра Јанковић на новим функцијама

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I