Eng

Es

It

Sp

Milanovčani deo „Harmonije sveta“

Milanovčani deo „Harmonije sveta“

Gornji Milanovac je juče, 8. avgusta 2012. godine, bio dostojan domaćin najvećoj štafetnoj trci na svetu „Harmonija sveta“!
Na Trg Kneza Mihaila su oko 14 sati, iz pravca Čačka, pristigli trkači noseći štafetu, kojima su se u trku spontano pridruživali milanovački sportisti, rekreativci i građani.
Na samom trgu kao svojevrsnom finišu jedne od etapa kroz Srbiju, dobrodošlicu učesnicima je, u ime opštine Gornji Milanovac, poželeo zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović. On je istakao da je svima u Gorenjem Milanovcu čast što se naš grad našao kao tačka na svetskoj maršuti ove trke i što kao domaćin dočekuje štafetu „Harmonije sveta“. Izrazio je zadovoljstvo što su se u trku uključili i građani opštine Gornji Milanovac iskazujući na taj način jasnu podršku plamenitim ciljevima svetskog mira i harmonije.
Okupljeni građani su mogli da uživaju i u kratkom programu KUD-a „Šumadija“ nakon čije igre je svako od okupljenih na par trenutaka držao štafetu trke u svojim rukama i tako simbolično postao učesnik ovogodišnje „Harmonije sveta“. Trkači su, posle kratkog osveženja, nastavili trku noseći štafetu dalje ka Ljigu, kao sledećem gradu domaćinu, odakle će nastaviti maršutom kroz Srbiju preko Lazarevca, Beograda, Obrenovca, Šapca, Loznice i Malog Zvornika i dalje kroz druge zemlje koje učestvuju u ovogodišnjoj trci.

Претходни Održan četvrti po redu Srpski festival svetske muzike u Takovu

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I