Milanovčani deo „Harmonije sveta“

Gornji Milanovac je juče, 8. avgusta 2012. godine, bio dostojan domaćin najvećoj štafetnoj trci na svetu „Harmonija sveta“!
Na Trg Kneza Mihaila su oko 14 sati, iz pravca Čačka, pristigli trkači noseći štafetu, kojima su se u trku spontano pridruživali milanovački sportisti, rekreativci i građani.
Na samom trgu kao svojevrsnom finišu jedne od etapa kroz Srbiju, dobrodošlicu učesnicima je, u ime opštine Gornji Milanovac, poželeo zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović. On je istakao da je svima u Gorenjem Milanovcu čast što se naš grad našao kao tačka na svetskoj maršuti ove trke i što kao domaćin dočekuje štafetu „Harmonije sveta“. Izrazio je zadovoljstvo što su se u trku uključili i građani opštine Gornji Milanovac iskazujući na taj način jasnu podršku plamenitim ciljevima svetskog mira i harmonije.
Okupljeni građani su mogli da uživaju i u kratkom programu KUD-a „Šumadija“ nakon čije igre je svako od okupljenih na par trenutaka držao štafetu trke u svojim rukama i tako simbolično postao učesnik ovogodišnje „Harmonije sveta“. Trkači su, posle kratkog osveženja, nastavili trku noseći štafetu dalje ka Ljigu, kao sledećem gradu domaćinu, odakle će nastaviti maršutom kroz Srbiju preko Lazarevca, Beograda, Obrenovca, Šapca, Loznice i Malog Zvornika i dalje kroz druge zemlje koje učestvuju u ovogodišnjoj trci.

Previous Održan četvrti po redu Srpski festival svetske muzike u Takovu