Свака кућа на Руднику биће прикључена на нову канализациону мрежу

У оквиру пројекта “Чиста Србија” који финансира Министарство за заштиту животне средине, на подручју општине Горњи Милановац ради се на изградњи канализационе мреже. Председник општине Дејан Ковачевић, са сарадницима обишао је радове на Руднику  где се између осталог увелико ради на изградњи канализационе мреже

Од пре две године Рудник је једно велико градилиште. Почели смо изградњу Визиторског центра, завршили изградњу отворених базена, тренутно радимо канализацију са пречистачем отпадних вода за сва домаћинства као и водоводну мрежу у дужини од преко 4 километра. Што се тиче канализације укупна дужина је нешто више од 3.000 метара, циљ нам је да прикључимо свако домаћинство на Руднику и самим тим допринесемо квалитетнијем животу свих мештана Рудника али и очувамо животну средину- рекао је председник Ковачевић.

Радови на путној и канализационој инфраструктури доприносе не само бољем и квалитетнијем животу већ је окосница развоја туризма на овој дестинацији. Један од будућих планова јесте и изградња скијашке стазе на Руднику – истакао је председник.

Извођач радова на изградњи канализације на Руднику, која се ради на више локација (кракова), јесте  Concord West d.o.o. из Београда, о радовима , динамици и року завршетка радова, детаљније Мирослав Илић:

Тренутно радимо на “краку 2”, остало је још неких 20-ак метара до завршетка на овом делу уједно се ради и на “краку 6”и остало је око километар да се заврши. Рок завршетка  је крај септембра ове године. Радови теку отежано због одрона и због стенске масе коју имамо у ископима али трудимо се и мислим да ће радови бити завршени у року-рекао је Илић.

У склопу поменутог пројекта, “Чиста Србија” ,Горњи Милановац ће добити укупно 14,7 километра нове канализационе и 0,8 киломентра водоводне мреже. Укупна вредност пројекта је 500 милиона динара.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Ускоро ће бити решен вишегодишњи проблем водоснабдевања на Руднику