Министар Гајић посетио Прањане

Министартво спорта и Министарство културе финансирали су подизање рефлектора на сеоском стадиону ФК „Брезак” у Прањанима, а локална самоуправа је изградила приступну саобраћајницу и подигла заштитну ограду. Тим поводом, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац заједно са Зораном Гајићем, министром спорта присуствовао је јуче пријатељској утакмици између домаћег тима и ФК Парменац на стадиону ФК „Брезак”.

-Влада Републике Србије помаже спорт и ми у Министарству спорта третирамо спорт  као целину из три дела: физичко васпитање, које се остварује у школама, врхунски спорт и рекреацију, бављење спортом ради физичког здравља. Исто тако, свесни смо да спорт нису само врхунски клубови у великим градовима, већ да се развој и изградња инфраструктуре одвија и у малим местима. Ја сам на отварању овог терена изразио жељу да одавде, из Прањана потекне неки играч који ће бранити боје наше земље и играти за неке од највећих европских клубова, има пуно таквих примера и талентованих играча и ја вам заиста то од срца желим – рекао је министар Гајић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић додао је да је манифестација Сабор виолиниста, допринела томе да се у Прањане сваке године улаже, како би се што спремније дочекали бројни гости и љубитељи виолине.

-Желео бих, пре свега, да се захвалим министру Гајићу на издвојеном времену и посети Прањанима, као и на овом поклону за наше игралиште. Данас је то игралиште, а једног дана, надам се и стадион. Као што видите, из године у годину, захваљујући Сабору виолиниста Србије, имамо разне новине. Ове године су то рефлектори и нови метри асфалта, како бисмо примили десетине хиљада сабораша. Веома је важно то што Влада Србије има слуха за мале средине, као што су Горњи Милановац и Прањани. Зато, желим да се у име становника нашег града и мештана Прањана захвалим представницима владе Србије, што на сваки наш захтев позитивно одговоре. Надам се да ћемо инфраструктуру на овом објекту успети  да поправимо за следећу годину, циљ нам је да подигнемо и позорницу и трибине, да, можда десети јубилеј дочекамо у неким потпуно другачијим условима – закључио је Ковачевић.

Он је искористио прилику и позвао све на Сабор виолиниста, који се ове године одржава од 18. до 20. августа у Прањанима.

Previous Давор Штефанек посетио Прањане