Eng

Es

It

Sp

Министар одбране посетио Горњи Милановац

Министар одбране посетио Горњи Милановац

Министар одбране Републике Србије Зоран Ђорђевић посетио је у недељу општину Горњи Милановац и разговарао са председником општине Дејаном Ковачевићем.

„У петак сам посетио компанију „Слобода“ у Чачку, у суботу сам био у Златиборском округу и посетио „ФАП“ у Прибоју и данас сам посетио град Чачак и општину Горњи Милановац. Циљ је био да се упознам са променама у Чачку и са оним што је ново у компанији „Слобода“. У „ФАП“-у сам проверио докле се стигло са плановима које смо пре неколико месеци усвојили. Овде у Горњи Милановац дошао сам да се уверим како функционише наша сарадња у пракси, како можемо да је унапредимо у наредном периоду, који су то проблеми које има локална самоуправа, шта они очекују од министарства одбране. Разговарали смо о инфраструктури, инфраструктурним проблемима али о томе да Војска Србије ту да помогне, кад год је то потребно, што је показала и кад су биле ванредне ситуације. Могу рећи да су ова три дана била корисна јер су запослени у „Слободи“ и „ФАП-у“ још једном чули наше планове за будућност, а овде у Милановцу смо дефинисали како министарство одбране може да помогне. Четири објекта у Горњем Милановцу су у Мастер плану и кад буде нова процена видећемо како општинско руководство размишља и да ли ће желети да буду власник тога, да ли то може да се стави у функцију развоја. Причали смо и о касарни „Војвода Радомир Путник“ и за сада Војска Србије није исказала намеру да се исели из овог објекта. Војска је део народа, она није систем за себе и нама је функција да се бринемо о безбедности “, истакао је министар одбране.

„Морам да искажем огромно задовољство што је министар Ђорђевић посетио Горњи Милановац. Он је дошао да се на лицу места увери каква је комуникација између његовог министарства и локалне самоуправе, да разговарамо о неким отвореним питањима која стоје на столу. Нека питања и теме смо отворили данас, неке ћемо у наредном периоду. Разговарали смо о процесу озакоњења објеката јер имамо проблем када је у питању насеље Луњевица и заштићена зона око саме касарне. У разговорима са министарством одбране и министарством грађевинарстватражимо најбоље решење за ту зону. Ми смо све објекте пописали и чекамо даље инструкције из ова два министарства. Питање је зашто се пре двадесет, тридесет година дозволила градња објеката на том месту, то не можемо исправити сад, али можемо наћи решење за овај проблем. Имамо и фабрику за прераду воћа и поврћа која се налази у Коштунићима, где је практично министарство одбране сувласник те фабрике,ту сада постије одређени проблеми и ми ћемо гледати да решимо то јер није баш природно да се министарство одбране бави прерадом воћа и поврћа већ би то требало препустити тржишту. Нама су те четири локације, о којима је говорио министар, занимљиве и оне се налазе у Клатичеву, Такову и две овде у граду. Клатичево се наслања на нову Индустријску зону коју желимо да изградимо у Срчанику, у Такову је локација преко пута историјског комплекса и може се ставити у функцију привреде. Локација Парац практично је у центру града, целих 6 хектара. Ми ћемо разговарати са министарством и покушати те локације да прибавимо у општинску надлежност, наравно по тржишној цени, јер ни општина не може куповати ако цена није реална. Још једном се у име општине Горњи Милановац захваљујем министру на посети и позивам га да поново буде наш гост“, рекао је председник општине.

Министар одбране се на крају састанка захвалио на гостопримству и истакао да ће у најскоријем периоду поново посетити општину Горњи Милановац и обићи војне објекте на њеној територији.

Previous Дан отворених врата

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I