Eng

Es

It

Sp

MINISTAR PROSVETE I NAUKE POSETIO GORNJI MILANOVAC

MINISTAR PROSVETE I NAUKE POSETIO GORNJI MILANOVAC

Ministar prosvete i nauke Republike Srbije, prof. dr Žarko Obradović, posetio je danas, 27.02.2012. godine, opštinu Gornji Milanovac, zajedno sa svojim pomoćnikom, mr Zoranom Kostićem. U pratnji Predsednika opštine, Milisava Mirkovića, ministar je obišao izdvojeno odeljenje OŠ „Arsenije Loma“ u Ugrinovcima, čija školska zgrada prokišnjava posle poslednjih obilnih snežnih padavina, a potom i dve milanovačke škole: Tehničku školu „Jovan Žujović“ i Osnovnu školu „Desanka Maksimović“.
Ministar Obradović je istakao rešenost Ministarstva da pomogne sanaciju ovih škola, na kojima će šteta od poslednjih vremenskih nepogoda biti procenjena od strane ovlašćenih Komisija, napomenuvši da je briga za bezbednost i zdravlje učenika u školskim objektima na prvom mestu.

Prilikom posete opštini, Predsednik opštine je sa svojim saradnicima upriličio radni sastanak sa ministrom Obradovićem, u kome su učešća uzeli i predstavnici Moravičkog upravnog okruga i Školske uprave Čačak. Tom prilikom, Predsednik Milisav Mirković izvestio je ministra o trenutnom stanju u milanovačkom školstvu, ali i čitavoj opštini, posebno tokom vanredne situacije, zatim o isplaćenim jubilarnim nagradama prosvetnim radnicima, tekućim i planiranim projektima iz oblasti obrazovanja u kojima učestvuje opština Gornji Milanovac, kao i težnjama opštine Gornji Milanovac da sačuva seoske škole od gašenja u predstojećem periodu, uz pomoć Ministarstva i sredstva iz budžeta lokalne samouprave. Zajednički je ocenjeno da je dosadašnja saradnja ministarstva prosvete i nauke sa opštinom Gornji Milanovac i Školskom upravom Čačak na visokom nivou, uz razumevanje potreba lokalne sredine, koja je po mnogo čemu, a najviše prostornoj razuđenosti, specifična u ovom delu Srbije.

Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I