Министарка Ирена Вујовић у посети Горњем Милановцу

Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, посетила је јуче Горњи Милановац где је присуствовала радовима на чишћењу дивље депоније у Сврачковцима. Миснистарку су дочекали председник општине Дејан Ковачевић, директор ЈКП Горњи Милановац Иван Лазић и шеф канцеларије за заштиту животне средине Ивана Адамовић.

Након тога, министарка Вујовић је обишла и почетак радова на изградњи канализационе мреже у Млаковцу, где је заједно са Марком Благојевићем, директором Канцеларије за јавна улагања, поставила камен темељац за изградњу ове канализације. Овим је званично и отпочео пројекат Министарства изградње канализационих мрежа широм Србије, међу којима је милановачка општина прва.

– Овде је битно истаћи да ће се градити 15 км канализационе мреже и скоро километар мреже за водоснабдевање. Желим да се захвалим Канцеларији за јавна улагања, извођачу радова и Општини Горњи Милановац. Оно што је важна вест је да ће након завршетка ове канализационе мреже покривеност канализацијом општине Горњи Милановац бити 80 процената, што је европски стандард – рекла је Ирена Вујовић.

Председник општине Дејан Ковачевић се захвалио министарки Вујовић на изузетној сарадњи и на пројектима који су до сада урађени или су у току: на донираним посудама за одлагање смећа, на субвенцијама за рашчишћавање дивљих депонија, након чега ће Горњи Милановац ускоро бити прва општина без дивљих сметлишта, као и на актуелном пројекту који се тиче изградње канализација.

– Председник Републике, господин Александар Вучић, представљањем Плана развоја Србије 2020/2025. најавио је да свако насељено место треба да има канализацију. Захваљујући Министарству, Општина Горњи Милановац је израдила пројектну документацију и сада смо кренули у реализацију – прво на локацији у Млаковцу. Око 400 милиона динара је вредност овог пројекта, а то је новац који општина свакако не би могла да издвоји за то. Почели смо у Млаковцу, настављамо са градском зоном, након тога следе и Рудник, Прањани, Враћевшница… Тако да ће наша највећа села добити канализациону мрежу – изјавио је председник Ковачевић.

Друга фаза овог пројекта подразумева изградњу пречистача отпадних вода, која ће започети након изградње канализационе мреже.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Финални радови у улици Драгише Николића