Министарка Марија Обрадовић у посети ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима

Марија Обрадовић, министарка Државне управе и локалне самоуправе посетила је ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима и обишла терен са вештачком подлогом и теретану на отвореном који се налазе у склопу ове школе, а који су финансирани од стране Министарства.

Она је приликом своје посете истакла да је Министарство у протеклих неколико година издвојило око 30 милиона динара за различите пројекте на подручју горњомилановачке општине, а највећи део новца уложен је управо у дечија и школска игралишта.

Оно што је суштина ове посете је да младе породице и деца осете да Општина Горњи Милановац заиста мисли о њима. У републичком фонду има довољно новца за изградњу оваквих игралишта не само на градском подручју, већ и у измештеним деловима општине, у овом случају у Прањанима. Општина Горњи Милановац редовно аплицира на конкурсе које расписујемо са изузетно квалитетним пројектима, а њихова реализација је увек у року и увек више од очекиваног – рекла је министарка Обрадовић.

Председник општине, Дејан Ковачевић се овом приликом захвалио Министарству на сарадњи и најавио да ће Општина Горњи Милановац и у будућности аплицирати на разне конкурсе.

Оно што је министарка већ истакла је добра сарадња како на овом пројекту, тако и на осталим које смо радили и који су у плану. Нама је битно да подижемо стандард и да исте услове имају и деца из града и она са сеоских подручја. Ово је треће игралиште које смо изградили у последњих годину дана, а реконструисали смо и игралишта у Брезни и у Семедражи. Почели смо да улажемо у инфраструктуру сеоских школа како бисмо мотивисали људе да остану на селу – рекао је Ковачевић.

Поред овог, Општина Горњи Милановац је у сарадњи са Министарством Државне управе и локалне самоуправе изградила и игралиште код Старог суда, као и игралиште у градском парку.

Previous Poseta ambasadora Kanade opštini G.MIlanovac

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I