Eng

Es

It

Sp

Poseta ambasadora Kanade opštini G.MIlanovac

Poseta ambasadora Kanade opštini G.MIlanovac

Predsednik opštine Milisav Mirković sa saradnicima upriličio je danas prijem za Ambasadora Kanade nj.e. Romana Vaščuka i šefa odeljenja za politička i ekonomska pitanja i odnose sa medijima u Ambasadi Vladanom Miladinovićem.
Incijativa za posetu Kanadskog Ambasadora opštini Gornji Milanovac potekla je iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), odnosno predsednika Izvršnog odbora NALED gospodina Darka Vukobratovića, a povodom realizacije projekta „Rudarstvo: Promovisanje ekonomskog upravljanja i razvoja za demokratsku tranziciju“. Naime,NALED u saradnji sa konsultantskom kućom „Breakthrough“ d.o.o. uz finansijsku podršku Kanada Fonda sprovodi projekat usmeren na politiku razvoja rudarstva, zakona i propisa koji su u skladu sa najboljom međunarodnom praksom. Ovim inicijativama za posetu odabranih lokalnih samouprava u Srbiji, opština Gornji Milanovac je izdvojena i uključena kao partner u NALED-ovom budućem angažovanju u ovoj oblasti.
Na sastanku u organizaciji opštine Gornji Milanovac projekat i aktivnosti na projektu predstavili su ambasador Kanade Roman Vaščuk, predsednik izvršnog odbora NALED-a Darko Vukobratović, predstavnici izvršne kancelarije NALED-a i konsultantske kuće „Breakthrough“, kao i pravni i ekonomski konsultanti. Govorilo se o ukupnom ekonomskom potencijalu rudarskog sektora u Srbiji, izneta su rešenja iz novog nacrta zakona o geološkom istraživanju i rudarstvu i mogućim negativnim efektima koje ta rešenja imaju na razvoj rudarskog sektora i opštinske budžete. Takođe, reči je bilo o izradi Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je ponovo aktuelan, a NALED je, uz predstavnike Ministartsva finansija, član radne grupe koja je na tome angažovana.
Nakon radnog sastanka, Ambasador Kanade nj.e. Roman Vaščuk imao je priliku da poseti kompaniju „Metalac“ i privredno društvo Rudnik i flotaciju „Rudnik“ i da informativno sazna o privrednim delatnostima ovih prestižnih kompanija kod nas i u inostranstvu, što doprinosi razmatranju mogućnosti privrednih razmena i plasmana proizvoda gornjomilanovačkih privrednika na Kanadskom tržištu.

Previous Održana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I