Eng

Es

It

Sp

Министарка пољопривреде у посети општини Горњи Милановац

Министарка пољопривреде у посети општини Горњи Милановац

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић 30. марта 2016. године са својим сарадницима уприличио је пријем за Министарку пољопривреде и заштите животне средине у Влади РС проф. др Снежану Богосављевић Бошковић.

Том приликом он је досадашњу сарадњу општине Горњи Милановац са Министарством пољопривреде и заштите животне средине оценио као изузетну посебно истакавши да је општина Горњи Милановац прва у Србији утврдила Програм развоја пољопривреде општине Горњи Милановац за 2016. годину, а Министарство на исти дало своју сагласност. Председник се посебно осврнуо на мере за подстицај пољопривреде кроз доделу бесповратних подстицајних средстава регистрованим пољопривредним домаћинствима из буџета општине Горњи Милановац и остварен висок ниво сарадње локалне самоуправе и пољопривредних произвођача наше општине, а дотакао се и капиталне инвестиције изградње водовода Горњи Милановац – Рудник, у којој је део средстава обезбедило и Министарство пољопривреде и заштите животне средине преко Дирекције за воде у ком наша општина очекује даљу сарадњу и помоћ.

Министарка Богосављевић изразила је велико задовољство посетом општини Горњи Милановац која према њеним речима представља одличан пример добре сарадње са ресорним министарством уз одговорно и реално планирање инвестиција у пољопривреди и показану велику одговорност у обављању поверених послова и задатака. Према њеним речима општина Горњи Милановац показује завидан степен еколошке свести, а према пољопривредном развоју се понаша плански и одговорно. Напоменула је да зато не чуди да је општина Горњи Милановац прва у Србији добила сагласност на Програм развоја пољопривреде за 2016. годину што је милановачким пољопривредницима омогућило да брже дођу до потребних средстава која је општина Горњи Милановац у ове сврхе издвојила, што је јако важно са становишта правовремене помоћи пољопривредницима. „Република Србија једнако вреднује велике и мале пољопривредне произвођаче јер сви заједно доприносе укупним резултатима, а мали и средњи пољопроизвођачи су карактеристика како српске пољопривреде, тако и рудничко-таковског краја“, истакла је Министарка. Од значаја за општину Горњи Милановац је и опредељење Министарства пољопривреде и заштите животне средине да изградњу Бране Сврачково стави у први приоритет, па се коначно очекује значајан помак у привођењу ове значајне инвестиције крају уз обећаних 483.000.000,оо динара за ове намене у 2016. години, плус додатна средства из буџета локалних самоуправа укључених у овај пројекат, између осталог и средства наше општине.

У склопу посете, Министарка Богосављевић обишла је са председником општине Милисавом Мирковићем и његовим сарадницима и фабрику воде „Црyстал wатер“ у Богданици и изразила велико задовољство виђеним оценивши да ова фабрика има посебну вредност јер се ради о улагању нашег суграђанина који је управо на месту одакле су његови корени саградио објекат за генерације које долазе иза њега. „Домаћа инвестиција, природни ресурс, природна, минерална и изузетно квалитетна вода захваљујући оваквом једном погону биће доступна грађанима Србије, а и шире“, истакла је министарка приликом посете овој фабрици.

   

Председник Мирковић је оценио веома значајном ову домаћу инвестицију како са аспекта отварања нових радних места тако и са аспекта унапређења услова живота у овом крају. „У предстојећем периоду општина Горњи Милановац предузеће све што је у њеној надлежности уз подршку надлежних државних органа како би решила одређене комуналне проблеме на овом подручју како би фабрика воде у Богданици могла несметано да функционише“, рекао је председник општине.

Власник фабрике Радојко Милинковић захвалио се министарки и општинском руководству на посети, оценивши да је досадашња сарадња са председником општине и његовим сарадницима била добра и изразио очекивање да ће иста бити настављена и у наредном периоду што би за крајњи резултат имало да ова вода која је јединствена јер у себи има пуно магнезијума и идеалну ПХ вредност добије заслужено место на домаћем, али и балканском и светском тржишту.

Previous „Уредимо наш град и општину“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I