Eng

Es

It

Sp

На данашњем Општинском већу усвојене све тачке Дневног реда

На данашњем Општинском већу усвојене све тачке Дневног реда

На данас одржаној седници Општинског већа усвојене су све тачке Дневног реда, а међу најважнијима је Информација о вршењу геолошких истраживања на територирији општине Горњи Милановац.

У образложењу ове тачке између осталог каже се да се примењена геолошка истраживања минералних и других геолошких ресурса, изводе на сопственом или туђем земљишту које се налази у приватној или јавној својини, а у оквиру истражног простора по основу решења о одобрењу за геолошка истраживања које издаје Министарство рудрства и енергетике по захтеву привредног друштва.

-На данашњој седници разматрани су извештаји о свим дозволама које су издате на територији општине Горњи Милановац што за истраживања, што за експлоатацију минералних сировина и сва документација је транспарентна и доступна, да би спречили даљу политизацију самог процеса, обзиром да су законом јасно дефинисани услови да би неко добио експлоатациона права, као и у ком моменту се укључује локална самоуправа. Овај Извештај имаће прилику да разматрају и одборници на следећем заседању Скупштине општине и очекујем аргументовану расправу. Сва документација којом располажемо стављена је на увид и из ње се јасно види да нема радњи које би неко предузео на штету животне средине или било чега другог – истакао је председник општине.

 

Међу темама које су се издвојиле на данашњој седници Општинског већа биле су набавка земљишта и формирање комисије за избор приватног партенра за изградњу нове котрларнице на био масу у Горњем Милановцу. Тим поводом Дејан Ковачевић председник општине између осталог рекао је да ће локална самоуправа у наредних неколико дана завршити откуп још 5 ари на простору Тржног центра односно на парцели где се тренутно налазе машине ЈП за изградњу, након чега ће бити формирана и комисија.

Ковачевић се овом приликом осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију на подручју Горњег Милановца. Он је овом приликом рекао да је према последњим подацима више од 50 процената Милановчана вакцинисано.

-Вакцина произвођача Фајзер одобрена је и за децу од 12-15 година и овом приликом апелујем на родитељи да буду одговорни и да заштите своју децу. Ако верујете лекарима када лече Вашу децу , зашто им не би веровали када је у питању вакцина – каже Ковачeвић.

Имунизација је одговорност према себи, свом окружењу али и једини начин да се превазиђе пандемије, да би могло несметано да се ради и да се развија, како општина Горњи Милановац, тако и Србија али и читав свет – закључио је Ковачевић.

 

Previous Младе Милановчанке ускоро певају и плешу у ритму Европе

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I