На терену ОШ „Таковски устанак“ са Дејаном Томашевићем

На иницијативу нашег славног кошаркаша Дејана Томашевића на кошаркашки терен у ОШ „Таковски устанак” у Такову данас су постављени нови кошеви на чије табле су малишани написали своје жеље, снове и имена. Пошто је Томашевић посебно везан за таковску школу јер су је његови родитељи похађали, а управо на њеном терену је направио своје прве спортске кораке, решио је да од ње крене акција реновирања школских игралишта у коју би се укључили и други српски спортисти.

Свако лето сам долазио у ову школу, а моја деца то исто чине. Играо сам фудбал са својим рођацима и пријатељима на овом терену и на њему сам први пут ухватио кошаркашку лопту и постигао први кош. Оног тренутка када сам осетио радост због тог поена, кошарка је почела да тече мојим венама. Идеја нам је да обновом овог терена нека нова деца сањају своје снове и потрудили смо се да их и запишу на овој кошаркашкој табли – рекао је Дејан Томашевић.

Председник општине, Дејан Ковачевић, је овом приликом истакао да му је изузетна част и задовољство што је имао прилику да буде део једне овакве акције и захвалио се Дејану Томашевићу што је кренуо да је спроводи баш од таковске школе.

Општина Горњи Милановац ће свакако подржати не само ову, већ и сваку другу акцију која за резултат има да деца на сеоском подручју имају боље услове за спорт и рекреацију. Ми смо до сада у три села наше општине урадили терене за разне спортове и то је наш мали допринос у побољшању услова рада сеоских школа. Овим такође желимо да дамо на значају и родитељима малишана и да их мотивишемо да остану на селу – рекао је Ковачевић.

Осим ученицима ове школе, игралиште је на располагању свој деци таковског краја која га користе за разна спортска такмичења и дружења.

Previous Министарка Марија Обрадовић у посети ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима