Eng

Es

It

Sp

Nagrada gornjomilanovačkom Kulturnom centru

Nagrada gornjomilanovačkom Kulturnom centru

Gornjomilanovački Kulturni centar, koji se na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije u Beogrdu predstavio se sa tri filma, dobio priznanje za najbolju produkciju.
Na 43. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je nedavno održana u Beogradu, Kulturni centar Gornji Milanovac nagrađen je priznanjem za najuspešniju produkciju.

Tri filma iz Pranjana


Na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije predstavila se i osnovna škola “Ivo Andrić” iz Pranjana. U kategoriji dece do 15 godina, gde je prikazano 29 ostvarenja, osnovci iz Pranjana predstavili su filmove “Jeljen u plamenu” Bojana Đokovića, “Krst u Bogdanici” Sanje Marković i “Ognjište u iskri sećanja” Jelene Vesković. Mentori tih filmova bili su Đuro Ceranić i Zoran Lekić.
Među 25 filmova koji su prikazani u takmičarskom delu festivala, u kategoriji filmova mladih od 15 do 19 godina, našla su se tri filmska ostvarenja iz produkcije Kulturnog centra: “Vera” Slađane Bušić, “Gibo – super limar i tata-mata za sve ostalo” Rajne Marinković i Strahinje Nikolića i “Radovi u toku”, Emilije Filipović. Mentor sva tri ostvarenja bio je Igor Toholj.
Kako je saopšteno na dodeli nagrada, sva tri filma su ocenjena visokim ocenama što je Kulturnom centru donelo vredno priznanje.
Inače, žiri 43. Revije filmskog stvaralaštva dece i omladine – Miodrag Novaković, dr Gordana Zindović Vukadinović, mr Snežana Trstenjak, Radoslav Vladić, mr Marko Stojanović, Strahinja Savić i dr Svetlana Bezdanov Gostimir – za najbolje ostvarenje proglasio je film “Bitka kod Milvijskog mosta”, koji potpisuje grupa autora Studija crtanog filma 98 iz Niša. Urađen u crno-beloj tehnici, crtežom na papiru i kompjuterski animiran, taj film je nastao na Međunarodnoj koloniji animiranog filma za decu i mlade, Pantelej 2013. godine.
Pored gran prija i nagrade za produkciju, na ovom festivalu dodeljuju se i prva, druga i treća nagrada za film i nagrade za ideju, scenario, kameru, montažu, ton i režiju.

Vest sa linka RTS-a

Previous Danas održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I