Nastavak projekta Hypo Biblioteke. Nove knjige za Biblioteku „Braća Nastasijević“

Gornji Milanovac/Beograd, 19. decembar 2013 – Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd uručila je Biblioteci „Braća Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca donaciju vrednu 5.000 evra, zahvaljujući kojoj je ova biblioteka bogatija za brojne nove naslove.

Donacija je deo projekta HYPO BIBLIOTEKE, čiji je cilj povećanje fondova knjiga biblioteka u Srbiji. Realizacija projekta je simbolično započeta na svetski dan knjige, 23. aprila ove godine, donacijom Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

– Nakon Kraljeva i Užica, donacije u vrednosti od 5.000 evra uručene su i bibliotekama u Gornjem Milanovcu i Kruševcu. Do kraja 2013. godine fond knjiga biblioteka u našoj zemlji bi trebalo da bude veći za oko 4.000 novih naslova, zahvaljujući donacijama Hypo Alpe Adria banke – istakla je Milica Stojiljković, predstavnik za korporativne komunikacije Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd.

Realizaciju projekta HYPO BIBLIOTEKE je pored donacija bibliotekama pratilo i niz dodatnih aktivnosti čiji je cilj podizanje svesti opšte javnosti o značaju čitanja, odlaska u biblioteku i kulture opšte.

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd uspešno posluje u Srbiji od 2002. godine. Prisutna je u 27 gradova, sa ukupno 49 filijala i ekspozitura i 7 lokacija na kojima se obavlja lizing poslovanje. Vlasnik Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, kao banke – matice je stoprocentno država Austrija. Hypo Alpe Adria grupacija uspešno posluje u 7 zemalja Evrope (Austriji, Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji)

Previous Danas počeli radovi na montaži klizališta, a turnir u malom fudbalu počinje u subotu