Eng

Es

It

Sp

Наставља се потписивање уговора са пољопивреницима

Наставља се потписивање уговора са пољопивреницима

Овога петка, двадесет и осам пољопривредних произвођача са територије општине Горњи Милановац, потписали су са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди.

„Свесни смо да нема живота уколико нема рада и обраде земље, свесни смо да је сваки посао тежак али ваш рад, од зоре до мрака, не може да се пореди са било којим послом и свакако је за поштовање. Ми смо буџетом определи знатан део средстава како би могли на неки начин да вам помогнемо, односно омогућимо да нешто од своје опреме и механизације приновите“ рекао је председник Мирковић приликом разговора са пољопривредним произвођачима.

Са потписивањем уговора о додели бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди започето је прошлог петка и за сада седамдесет и два захтева је решено позитивно, од чега четрдесет и четири минулог петка и двадесет и осам данас.

Конкурс ће бити отворен до утрошка планираних средстава, а најкасније до 15. децембра 2015. године.

Утрошена средства из аграрног буџета за 2015. годину по основу до сада потписаних уговора износе 4.648.195,87 динара док преостали износ средстава је 9.301.804,13 динара.

Одобрена средства пољопривредницима биће уплаћена на текуће рачуне већ првог радног дана следеће седмице а за следећу недељу планиран је наставак потписивања уговора са осталим пољопривредним произвођачима који су поднели захтеве и испуњавају услове за доделу бесповратних средстава.

Претходни Утисци из Оснабрика, Немачка

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I