Eng

Es

It

Sp

Настављени радови на асфалтирању некатегорисаних путева

Настављени радови на асфалтирању некатегорисаних путева

Данас је асфалтирана деоница пута у насељу Мартиновићи у Брусници. Дужина деонице је 320 метара а према речима Дејана Ковачевића председника општине остало је још шест некатегорисаних путева у исто толико месних заједница на подрују општине који ће бити завршени до краја грађевинске сезоне.

Ковачевић је најавио да ће у септембру почети изградња приступне саобраћајнице, као и да ће у исто време почети реконструкција градских улица које су обухваћене планом за ову годину.

– Најзначајнија је свакако улица Вука Караџића у коју деценијама није улагано. Најкритичнији је горњи део улице који ће сада бити потпуно рекоснтруисан. Такође, радовима ће бити обухваћена и улица Јованке Радаковић, план је да буде спојена са улицом Драгише Николића чиме ће прилаз са главне улице бити у потпуности асфалтиран. Радови у улици Драгише Николића биће завршени за 15-20 дана – рекао је данас председник општине.

Према његовим речима, ова година је рекордна када су у питању улагања у инфраструктру на подручју општине, не само од стране локалне самоуправе и удружених средстава са мештанима, већ и од Републике.

-Ради се 25.5 км од Такова до Прањана и на овај начин цео крај где гравитира десетак села имаће добру повезаност са ауто-путем. Тај крај нам је јако значајан, како због пољопривредне производње тако и због туризма.

Ковачевић се осврнуо на Сабор виолиниста Србије који је завршен јуче и истакао да је за три дана на десетине хиљада посетилаца боравило у прањанској варошици као и да локална самоуправа хоће да овај крај туристички развија.

-Радови на изградњи приступне саобраћајнице почињу у септембру и то су десетине милиона евра које улаже држава. Никада више пажње од руководства државе нисмо имали ми као мештани Горњег Милановца, да ли је то због неких предрасуда које датирају од периода после II Светског рата или је нешто друго у питању, не знам али дефинитивно када председник државе посети општину седам пута и сваки пут се нешто ново ради, то је велика ствар и то је показатељ да је Горњи Милановац напокон у фокусу како председника Републике тако и државног руководства.

Мештани Бруснице не крију задовољство због асфалтиране деонице пута и кажу да су до сада имали великих проблема због осипања пута, а да је са афалтом коначно решен дугогодишњи проблем.

– Овај пут је за нас од великог значаја. Суочавали смо се са бројним проблемима до сада. Желим да се захвалим председнику општине и општинском руководству, председнику Месне заједнице и свим комшијама. Ми у овом крају немамо много али итекако знамо да се удружимо зарад заједничког циља – рекао је Неџад Мартиновић.

Претходног викенда завршени су и радови на асфалтирању деонице пута у насељу Овчаревићи у Јабланици.

-Радови су завршени у суботу и веома нам је драго што је коначно асфалт стигао и у ово насеље. Урађено је 450 метара а надамо се да ће и остатак бити завршен већ следеће године – каже Радослав Стековић.

Према његовим речима, мештани Јабланице су прикупили новац за новоасфалтирану деоницу пута још пре пет година, али како су у селу постојали приоритети, пут је тек сада завршен. Захваливши се локалној самоуправи, Стековић је изразио наду да ће и преосталих 15м метара бити завршено у следећој грађевинској сезони.

Previous У Прањанима загуделе жице виолине

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I