Eng

Es

It

Sp

У Прањанима загуделе жице виолине

У Прањанима загуделе жице виолине

Српском химном “Боже правде“ али и химном Сабора, „Свилен конац“ тачно у 13 часова у Прањанима означен је почетак трећег Сабора виолиниста Србије.

Саборску заставу подигао је Дејан Ковачевић, председник Саборског одбора и општине Горњи Милановац.

– Овај Сабор је посебан зато што је трећи а одржан је до сада само један, док је други симболично обележен због вируса. Посебан је и због тога што је основан у селу које окупља вредне и храбре људе. Посебан и по томе што је оснивач Сабора Гвозден Николић који брани и гаји традицију српског села – рекао је Ковачевић и додао да у првој години саборовања кроз Прањане прошло више од 50.000 посетилаца. –Оно што данас видимо, како изгледају српска села, како изгледају Прањани и околина, то је нешто за шта ћемо се борити у будућности, а управо Сабор је томе допринео. Живели, живела Србија, живели Прањани! – закључио је Ковачевић.

Присутне је пригодном здравицом поздравио и здравичар Милан Дамљановић народни песник из Коштунића.

У Прањане су већ јутрос стигли бројни виолинисти, неки од њих учествују у такмичарском док ће други наступити у ревијалном делу.

И једни и други јединствени су у ставу да Прањани током Сабора пружају несвакидашњи осећај уживања у звуцима вилионе као и да им велико задовољство причињава сама чињеница да су део Манифестације.

Сви очекују добар пласман у такмичарском делу, али има и оних којима такмичење није циљ. Жеља им је да буду део саборске приче и укажу поштовање великану међу виолинистима, Бобану Возу.

Свечаности отварања Трећег Сабора виолиниста Србије присуствовали су бројни мештани и директори јавних предузећа и установа, као и бројне званице и представници Војске Србије.

 

Previous Завршено асфалтирање пута у Cемедражи

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I