Eng

Es

It

Sp

Нема ванредне ситуације на територији општине Горњи Милановац

Нема ванредне ситуације на територији општине Горњи Милановац

Услед обилних снежних падавина на територији општине Горњи Милановац ситуација је стабилна, закључак је данашњег заседања штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац. Према речима команданта штаба Дејана Ковачевића све општинске службе и јавна предузећа раде и функционишу у циљу олакшавања услова живота и рада грађана у оваквим околностима.

Снежне падавине, ветар, ниске температуре и формирање снежног покривача отежава обављање саобраћаја, као и чишћење и одржавање државних, локалних и некатегорисаних путних праваца. Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац редовно чисти и одржава градске улице I, II и III приоритета и локалне путеве са приоритетом деоница на којима се одвија јавни саобраћај. Служба Јавног предузећа ангажована је 24 часа, у две смене, кроз дневно и ноћно ангажовање. Некатегорисанe путевe са сеоског подручја одржавају представници месних заједница. Нафту за те послове обезбедила је Општинска управа.

Снабдевање грађана водом и грејањем је уредно, нема кварова. Грејање на ниским температурама је продужено и ради 24 часа. Јавно комунално предузеће има мањих проблема са изношењем смећа, око 90% смећа је изнето.

Дом здравља Горњи Милановац редовно обаља послове из своје делатности на градском и приградском подручју. На сеоском подручју послови се обављају у складу са проходношћу путних праваца и амбуланти.

Када је реч о корисницима народне кухиње и услуга Црвеног крста сви корисници су обезбеђени. До сада није било захтева за додатном помоћи на сеоском подручју.

Ватрогасна станица општине Горњи Милановац није имала никакве интервенције, али је служба у приправности уколико буде било потребе да делује.

Представник Министарства унутрашњих послова рекао је да је безбедносна ситуација на територији Општине у оваквим условима задовољавајућа. Није било саобраћајних незгода, кривичних дела, нити ремећења јавног реда и мира.

Из Електродистрибуције Чачак РЈ Горњи Милановац рекли су да су од дана када су почеле падавине, па до данас имали два квара. Наиме, дрво је покидало жице ниског напона у викенд насељу на Руднику. На терен је изашла екипа Електродистрибуције и решила тај проблем. ИзТелеком-а РЈ Горњи Милановацистакли су дасе у Невадама појавило клизиште услед чега је дошло до прекида оптичких каблова, да су предузете све потребне мере и да је проблем решен.

Предшколска установа и школе редовно обављају активности. Због отежаног обављања јавног саобраћаја има изостанака и извесних закашњења. Школски објекти и инсталације су у функцији (грејање, одржавање водоводне, електро и гасне инсталације). Редовно се врши чишћење снега, одржавање прилаза и дворишта школа, а чишћење кровних конструкција од великих количина снега и леда је веома отежано.

Из Штаба за ванредне ситуације апелују на све субјекте из система заштите и спашавања да због метеоролошких упозорења на појаву ледене кише предузму све активности из своје надлежности, а у наредном периоду због пораста температуре и наглог отапања снега, мере приправности заштите од поплава.

На крају седнице штаба саопштено је да због изузетно неповољних временских прилика, стања на путевима и немогућности приступа локацијама предвиђеним за чишћење, Акција 101 као 1 планирана као активност обележавања Дана цивилне заштите предвиђена за 01.03.2018. године се одлаже. О тачном термину одржавања Акције 101 као 1 накнадно ћемо Вас обавестити.

Previous 101 као 1 – Дан цивилне заштите

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I