Eng

Es

It

Sp

НИЧЕ НОВИ ХОТЕЛ У КОШТУНИЋИМА

НИЧЕ НОВИ ХОТЕЛ У КОШТУНИЋИМА

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић положили су камен темељац за изградњу новог хотела у Коштунићима. У оквиру 6000 квадрата колико ће ово здање имати наћи ће се 40 соба и 90 места за туристе које пут нанесе у ове крајеве.

Ресорни министар позвао је привреднике који се баве туризмом да аплицирају за средства која је обезбедила Влада Републике Србије за развој туристичке привреде:„Ово је јединствен простор у нашој земљи где се 90 одсто намирница за госте припрема на оближњим пољима и шумарцима и ово је напор наше Владе да унапреди туристичку привреду. То чинимо са постицајним средствима, са каматом од само један посто годишње, и роком отплате од седам година“ истакао је Љајић.

Неколико инвестиција у граду и изградња овог хотела претвориће нашу општину у једно велико градилиште изјавио је председник општине Дејан Ковачевић: „Захваљујем се министру Љајићу који је препознао Коштуниће као добар пример развоја туризма како у Србији тако и у нашој општини. Такође и Чековићу који већ неколико деценија улаже у овај крај и што са тим наставља истом енергијом. Туристички потенцијал Милановца се не може искористити на адекватан начин ако немамо добре смештајне капацитете, стога градња овог хотела са спа центром и конгресном салом много доприноси развоју. Посебно сам задовољан када то раде наши домаћи инвеститори, али не избегавамо да угостимо ни стране који желе да улажу у нашу општину”, истакао је Ковачевић.

Председник компаније “Joмил” која је инвеститор целог пројекта Јован Чековић истакао је да ће хотел располагати и са конференцијским дворанама, затвореним базеном, рестораном и простором за децу: „Велико интересовање за све чиме природа овог краја и наш Центар даривају госте и пасиониране туристе, определило нас је да проширимо смештајни простор и учинимо га још квалитетнијим. Хотел, као и све досад изграђено, градимо властитим средствима. Углавном. Али, у овом случају, истичем охрабрујући изузетак. Влада Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су закључили, на основу свега што је овде до сада постигнуто, да и те како заслужујемо државни кредит за почетка градње хотела од 50 милиона динара, са веома повољним условима кредитирања.“

Завршетак радова планиран је за 2020. годину када ће шансу за запослење наћи и 50 мештана овог краја.

 

Previous Хранитељство – љубав и породично окружење за децу без родитељског старања

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I