Eng

Es

It

Sp

Nije što su naši, ali su najbolji!

Nije što su naši, ali su najbolji!

Veličanstvenim koncertom u sportskoj hali „Breza“ kulturno umetničko društvo „Šumadija“ proslavilo je osmi rođendan.

U dvo i po časovnom „Šumadijinom“ spektaklu učestvovalo je skoro 600 igrača, a hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Subotnji spektakl u hali „Breza“ kojem je prisustvovalo više od dve hiljade Milanovčana, pokazao je još jednom da je „Šumadija“ jedan od, ne samo najbrojnijih, već i najuigranijih ansambala u Srbiji, a polaznici njihove Škole folklora, dvestotinak mališana, svojim premijernim nastupom, pokazalo da KUD zaista ima svetlu budućnost.
Šumadinci su ovim godišnjim koncertom prikazali svoja umeća kroz 18 tačaka. Izvedeno je 15 koregrafija u izvođenju devet ansambala od najmalađih u školi folklora do veterana, a tokom večeri publika je imala priliku da uživa i u nastupima muško- ženske pevačke grupe i mnogobrojnog orkestra.

Čestitajući „Šumadincima“ na sjajno organizovanom koncertu povodom njihovog osmog rođendana, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je rekao:

– Zadovoljstvo je što u ime opštine Gornji Milanovac mogu da KUD „Šumadija“ čestitam na rezultatima koje su do sada postigli i poželim im da u narednom periodu postižu i veće uspehe. Nije što su naši, ali su najbolji! KUD „Šumadija“ u svako vreme i na svakom mestu, u zemlji i u inostranstvu dostojno reprezentuju našu opštinu, zato im sva priznanja i veliko hvala. Opština Gornji Milanovac će i u narednom periodu, ceneći upornost, rad, rezultate i masovnost KUD-a pomagati još i više. Čestitam na uspešno organizovanom koncertu. Čestitam i svima onima koji su pomogli orgnizaciju. Večerašnja prepuna sala, obavezuje nas da i u narednom periodu i češće pravimo ovakve koncerte i ovde u „Brezi“, ali i na gradskom trgu, i to ćemo raditi. Sopstvenim snagama pokazali ste da imamo dovoljno snage za to, ali ćemo dati priliku i eminentnim umetnicima sa strane. Najavivši na kraju da će prvi takav koncert biti povodom Dana opštine, 23. aprila.

„Posle prvih osam godina, možemo da kažemo da smo danas mlađi nego na Božić 2006-te. Mlađi smo za stotine i stotine koncerata koje smo odigrali prethodnih godina, mlađi za stotine hiljada kilometara koje smo prokrstarili diljem Srbije, Evrope i sveta. Mladđi za svakog novog člana koji se pridružio „Šumadijinoj“ porodici, mlađi za svakog novog prijatelja koji je u naš život ušao na brojnim turnejama. Bogatiji smo za nezaboravna iskustva koja su oplemenila naše duše i obogatila naše živote“ – poručili su „Šumadinci“.
A jednom od najmasovnijih KUD-ova u zemlji organizaciju pravog spektakla, koji je oborio sve gornjomialnovačke rekorde posećenosti, pomogao je podugačak spisak prijatelja „Šumadije“ gornjomilanovačke kompanije, preduzeća i Uduženja.

Претходни Otvoren gornjomilanovački studio regionalne televizije „Telemark“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I