Eng

Es

It

Sp

Ноћ музеја у Брковића кући

Ноћ музеја у Брковића кући

Европска манифестација „Ноћ музеја“ одржава се у суботу 21. маја 2016. године. Музеј рудничко-таковског краја као део ове манифестације оживеће у овој ноћи културну баштину рудничко-таковског краја и још једном је представити публици. У амбијенту изложбе „Црни лед, бели снег“ у Галерији Музеја програм почиње од 17 сати, када ће почети програми намењени најмлађима, и то дечја радионица „У свету буба, лептира и трава“, и отварање изложбе радова полазника ликовне радионице Иване Јовичић. Већ од 17.30 заказан је почетак традиционалног турнира „Шах у музеју“ за све шахисте од 7 до 107 година.

У 18.00 часова почеће традиционална представа за децу, овог пута гостује позориште „Чарапа“ са представом „Како су дрво и цвет спасили свет“. Одмах потом почеће пројекција филма „Енци менци“ – српске дечије традиционалне игре, и играње дечјих игара на отвореном. За 20.00 заказана је додела награда и отварање изложбе пристиглих радова фотоконкурса : „Криптофотографија 2016: (моја) Природа“.

За шетњу кроз музичке жанрове биће задужен хор и оркестар ОШ „Краљ Александар I“ под вођством професора Милоша Живковића од 20.30. Концертом бенда „Пет тибетанаца“ са почетком од 22.30, позивамо младе да свој вечерњи излазак започну у Музеју.

У ноћи музеја ексклузивно ће бити изложене драгоцености ризница Мајданске и Савиначке цркве!

И ове године Ноћ музеја одржаће се и у Брезни под носталгичним називом „Сећање“. Програм у Брезни почеће у 19.00 сати. Ноћ музеја у Брезни отвориће кустос Милан Брајовић. Драган Козодер војвода рецитоваће своје песме а сви ће се подсећати срушене собрашнице, живота који је у прошлом веку нестао.

Позивамо младе а и старије да у овој ноћи отворе очи и будни са нама прођу кроз свет културе, музике, традиције и маште.

Улаз је бесплатан!

 

Преузмите програм манифестације у пдф формату

Previous Саопштење за јавност

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I